Quantcast

Лекарите се отказаха от днешния протест

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2014 в 10:19 1545 1

Лекарите се отказват от протеста, насрочен за днес, и няма да излязат пред болниците, обяви зам. председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Юлиан Йорданов пред TV7.

Причина за промяната в намеренията на медиците е решението на правителството да отпусне допълнително 225 млн. лв. за здравната каса. Сумата според БЛС е крайно недостатъчна за нуждите на болниците.

Последните два месеца от годината няма да има пари за болнична помощ. Да му мислят управляващите, които решават въпроса само за два месеца напред и оставят другото на новото правителство, заяви д-р Йорданов.

Всички знаят, че парите не стигат, но в края на годината те се прехвърлят за следващата, за да няма дефицит и така проблемите си остават едни и същи. Болниците няма да имат пари, така че ни чака една гореща есен, нека политиците да го имат в предвид, каза още медикът.

Всяка държава твърди, че трябва да оптимизира здравната си система. Англичаните обаче са заложили 15 млрд. паунда за това, а нашите политици казват направете реформа и тогава ще дадем пари. Трябва да има последователност във всички действия, а не всяко правителство да прави собствени планове и сметки, добави д-р Йорданов. 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.07 2014 в 11:30

За мен това е изключително погрешен подход към ситуацията в момента - някой си там казва ЩЕ има пари, протестът спира. Първо, няма нищо черно на бяло, доказващо това твърдение. Второ, по подобна схема след 2 месеца пак ще има протест, защото парите свършили, и пак ще има едно ЩЕ, и пак ще се кротнат. Така не се случват нещата, излизаш на протест за промяна и подобряване на цялата система веднъж завинаги и оставаш на протест докато не се случи, иначе постоянно ще има замазване на очи.