Quantcast

Контрапротест в защита на строежа на Карадере в Бяла

OFFNews Последна промяна на 23 март 2014 в 14:24 8732 27

Контрапротест в защита на строежа на Карадере в Бяла

На контрапротест в защита на инвестиционния проект в местността Карадере излязоха жители на град Бяла.

Реализацията на проекта ще подобри много условията в района, категорични са контрапротестиращите от инициативен комитет „Да спасим хората в Бяла и региона“.

Те изпратиха и декларация до Министерския съвет и до медиите, в която обясняват, че Карадере е в окаяно състояние и затова не трябва да се чува думата само на еколозите, които рекетират цяла България.

Развитието на Карадере като туристическа зона е планирано още преди 15 години, когато Министерството на регионалното развитие и благоустройството направи проект на зоните на българското Черноморие и на общините за развитие на туризма, обясняват от „Да спасим хората в Бяла и региона“.

„Единственият поминък за общината е туризма. Младото население емигрира заради липсата на работа и перспектива. Имаме само 5 деца в първи клас. Положението е трагично и сме обречени на глад и мизерия. Не искаме тотална забрана на строителството в регион Бяла. Нека заедно да направим едно разумно застрояване с цел привличане на инвестиции и създаване на нови работни места“, се казва в декларацията.

„Кара дере е в окаяно състояние. Само през август месец се изсипват над 2000 туристи покрай плажа. В района няма ток, вода и тоалетни и през лятото е смрад и воня. Туристите замърсяват много повече природата. Изхвърлят многобройни отпадъци, включително и спринцовки и игли. Карадере е сборище на наркомани и пияници през лятото. Мястото е опасно за деца. Миналата година плъзна дизентерия сред почиващите и децата. Имаше 8 човека ухапани от змии", допълват от инициативния комитет.

„Искаме всички да седнем на една маса, а не да се чува думата само на еколозите, които рекетират цяла България. Настояваме за умереното развитие на регион Бяла чрез постигането на баланс, както за нас като местно население, така и за идващите на палатки и каравани. Държавата трябва да изгради необходимата инфраструктура за облагородяването на Кара дере и поддържането на чистотата покрай крайбрежието", посочват те.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 13:23

TOVA E kartinata na prostiq balgarski narod

26.03 2014 в 13:22

TOVA E kartinata na prostiq balgarski narod

25.03 2014 в 00:51

Глупости на таркалета – спринцовки, дизинтерия и смрад. Миналта година бях на кара дере, не съм спал на палатка, просто ходих през деня на плаж. Ами няма помен от мизерия, защото хората, които седят на палатка си чистят. Те държат по-чисто от прехваления обзор, където е и 10000 пъти по мръсно. Чисто е, няма смрад, пълно е с деца, които тичат и си играят без надзор и без страх. Разбирам, че региона е беден и се прехранва само от туризъм, но като направят хотелите, и като се изсипят не 2000, а 200 000 ше стане още по-мръсно.

24.03 2014 в 19:56

Щеше да е смешно...ако не беше тъжно и жалко.
Тия издухани дъртаци посещавали ли са Съни Бич(както и всички "по-развити" курорти по черноморието) в последните 5-10 години, за да видят какво се казва мизерия и тонове боклуци, както на сушата така и във водата !? - и всичко това благодарение на бетоновото "облагородяване" за което те така безумно копнеят...
Изглежда, че не са съвсем наясно какво точно си пожелават...

24.03 2014 в 17:42

Българският пейзан винаги е бил тъп, прост и мързелив. И най-вече АЛЧЕН. Неслучайно комунягите имат най-много електорат по селата.

Сред някои хора съществува заблудата, че селянинът е свързан с природата. Нещо подобно! За селяните природата е била и е само и единствено БЕЗПЛАТЕН РЕСУРС, ОТ КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ГРАБИ.

Хич не се заблуждавайте, че някой ги е накарал насила. Повечето сами са излезли, защото са прекалено тъпи за да разберат смисъла на природозащитата и сега има възможност да получат едни пари. А че ще оставят на бъдещите поколения съсипана околна среда тъпите селяни не ги е еня.

24.03 2014 в 14:44

Тези набори с памперси ли ще ходят на тази "работа"? ххахахаха

Аз съм този вдясно на снимката.

24.03 2014 в 10:59

Може да се развива туризъм и без да се строи - просто искайте такса от голите хипита!!! Много платежоспособни хора биха се радвали да почиват на плаж като Кара Дере.

24.03 2014 в 09:52

Случайно ли на първия лозунг буквите са оцветени в жълто и формират скрито послание "БИРА" ?

23.03 2014 в 20:36

Оран Гутанович 15,
Еми това явно тези са младежите, които са останали в Бяла. Навътре в страната е много по-зле обезлюдял села, а тези, които не са се разграбват от циганите.

23.03 2014 в 20:23

Тролове, тези ваще PR-и и шефове, плащат на келемета, като вас, да дращите простотии по форумите, обаче не им стига акъла да платят на Младежта за КОНТРАпротести..
Толкова да са недосетливи, да не казвам прости вашите шефове.
Платете някой лев и на младите бе, то такива скръндзави, ще взема да ви съжали човек вас, комунист-милионерите.
Излагате се... Смешни станахте - подлъгали ватенките и батовете, ще ви помисли човек за телефонни измамници.
Смешни ставате, другари милионери.
Пък и троловете на протест не може да ги изкарат, защото на Слънце тролът не вирей!
Хахахаха.