Исканията на ''Отровното трио'': Оставки на кабинета и Гешев, ВНС и дистанционно гласуване

OFFNews 13 юли 2020 в 09:30 10082 5

"Отровното трио" - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов - публикува и разясниха исканията си. Тази сутрин тримата призоваха за протест и днес от 15:30 ч. пред президентството под надслов "Да защитим демокрацията".

Исканията са:

1. Оставка на правителството.

2. Оставка на Гешев.

3. Велико народно събрание (нова Конституция).

4. Дистанционно гласуване (електронно и хартиено по пощата).

"Триото" уточнява, че ако последното не се приеме, ще бъде заменено с искане за разпускане на съществуващото Народно събрание.

"Дължим обяснение по т. 2 и 3, доколкото първата е достатъчно ясна - пишат тримата в съобщение до медиите. - Оставката на главния прокурор е задължително условие, доколкото последният е влязъл в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите.

Също така е бранител на „своите" олигарси или казано иначе „шишипазител".

Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим."

Преследвайки драстична промяна на статуквото ще правим различни неща - пишат тримата и призовават: "Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна!".

Оттам са започнали подготовка за национална стачка, чиято задачи и цели те ще оповестят днес.

"Осигурете начин да вземете ефективно участие в стачни действия, като минимум ще отсъствате от работа няколко дни.

Подгответе се за отпуска или друг начин да отсъствате от работа.

Помислете как бихте могли да бъдете полезни лично вие в осъществяването на национален протест", призовава "Отровното трио".

Още по темата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

5

yoghurt

13.07 2020 в 13:11

Силен политик, но назначен от агент Сава. И там е въпросът - кое избираме, да ни ограбват с “националната лотария”, с картела в горивото, да ни ограбват с пропагандата за делото на св.св. Кирил и Методий като руско; или да ни ограбват с бутафорна, процедурна доблест, която по документи да представя идеален главен прокурор, изрядна НСО и МВР на страната на хората, докато те всъщност да бъдат управлявани примерно от хотел “Берлин” (базата на Пеевски) или въобще, да бъдат управлявани от разплут морал, който в разкрачен стоеж да приема наддаване на кому да изпълни въжделенията, според заплащането. Ако отрочетата на изверзите, убивали предците ни от яд, защото са били учили в чужбина, или ходели по европейски облечени, та ако отрочетата им бвха поне малко морални, малко културни - нямаше да има този проблем, никой нямаше да се дразни от демонстративното погазване на държавността. Но, уви, вместо Медичите - бабаитите на средновековна Флоренция, ние имаме Мутрите - остатъците на Тодор Живков.

13214

4

XR4

13.07 2020 в 10:58

За толкова години не разбрахте ли, че и тиквата и прасето са бушони? Ще гръмнат те, ще завинтят други.Проблема e на друго място.Там трябва да се рови.

8596

3

NikiDanev

13.07 2020 в 10:37

kokoten, това без мутрата няма как да се получи, гербаджиите имат сериозен електорат и ако загубят сега, ще спечелят следващия път, освен мутрата в политическия живот няма нито един силен водач с ясни послания и твоите цели. Едно от трите качества, да , но трите не. Хр. Иванов и Атанасов са стари политици и в мига, в който вземат властта, а това няма да стане ще започнат да се съобразяват с Доган, Пеевски и т.н., или ще паднат от власт, защото ония имат сериозен електорален потенциал и никой не може да ги заобиколи. А Иванов и Атанасов, ако са в управлението от другия ден ще започнат да губят електорат, защото зад тях очевидно има мислещи хора, които ще следят под лупа всяка тяхна грешка. Хр. Иванов и Атанасов са слаби политици и добри опозиционери. За разлика от тях, мутрата е силен политик. Румен Радев, БСП и всички други от протеста, включително двама от тримата горе са просто руски проект, който се задействат в момента. Адвокатът не го познавам.

6145

2

kokoten

13.07 2020 в 10:09

...какво следва ли...каквото и да е,но без Мутрата и подобни...ясни политически послания и възможности за бързо сваляне на новопоявили се мутромафиоти....ако трябва избори до дупка...не може да жертваме НАШАТА свобода в името на някаква имагинерна политическа стабилност....не забравяйте,че Мутрата овладя държавата след като разби опозицията...не трябва да се допуска Мутрата и подобните му да имат достъп до властта,всичко останало ще се нареди,просто трябва да бъдем умни и да загърбим всякакви други неща...целта е сваляне на Мутрата и недопускане на тая или други мутри да ни се качват на главата...

15414

1

Hihi1981

13.07 2020 в 09:52

Всичко това е ок,Но какво следва...Божков,Мая,Бсп,Радев, ако това е целта....
 
X

Подкастът на OFFNews