Европейски градовете въстават на 4 юни в солидарност с Полша

Николаос Цитиридис 12 май 2016 в 12:03 4511 2

Снимка OFFNews

Редица европейски градове ще излязат на протест на 4 юни в знак на солидарност с масовите демонстрации в Полша. 

Това стана ясно днес по време на пресконференция на КОД - Комитет за отбрана на демокрацията, които пристигат в София от Варшава по покана на родните протестиращи движения. 

Всъщност представители на КОД в момента са на обиколка в Европа за събиране и обсъждане на протестни теми с проевропейското общество. 

Домакини в София на КОД са Протестна мрежа, като днес на пресконференцията в БТА присъства Георги Илиев от ПМ и Борислав Сандов от "Зелените". 

Движението КОД се е родило през ноември 2015 г. и миналата седмица заедно с него протестираха над 240 000 поляци. Проблем за демонстрантите е консервативното правителство, което все повече ограничава конституционните права на гражданите си. 

"Всички вървим по един път", коментира Георги Илиев от "Протестна мрежа" като направи съпоставка между българските протестиращи от #ДАНСWithMe с тези в Полша. 

КОД ще имат посещения в Германия, Молдова, Великобритания, Австрия и други. 

На 4 юни е насрочен следващият голям протест в Полша, като у нас, така и в други европейски и световни градове, ще има демонстрации в подкрепа на поляците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12455

2

merypoup

12.05 2016 в 19:19

Тези протестиращи, "борещи се за демокрация" да вземат да насочат енергията си срещу CETA, TTIP и брюкселската диктатура. Защото аз не знам какви права им ограничава консервативното правителство, но съвсем близо е момента, когато националните правителства няма да имат никакво значение, а демокрацията...е, тя отдавна не съществува в ЕС.

77927

1

El Commandante

12.05 2016 в 15:50

"Домакини в София на КОД са Протестна мрежа"

Дедо Сооорооооо,
Деедооо Соооооороооо,
Да ти ееее*аааа майкааатааааа.....
 
X

Подкастът на OFFNews