Десетки на протест в Благоевград в подкрепа на пребитата с метален прът жена (снимки)

Бившият съпруг на пострадалата задавал въпроси за нападението с такива подробности, каквито и полицията още не знаела, каза синът на 46-годишната Стефка Терзийска

OFFNews 19 октомври 2023 в 14:01 2178 0

Мълчаливият протест в Благоевград

Снимка БГНЕС/Божидар Стоилов

Мълчаливият протест в Благоевград

Десетки се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Благоевград в подкрепа на 46-годишната Стефка Терзийска, която бе жестоко пребитата на 10 октомври, предаде БГНЕС.

Протестът бе организиран от Костадинос Козас - син на пребитата с метален прът жена.

Според него, както и според майка му, поръчител на жестокия побой, при който Стефка загуби едното си око, е баща му, но той все още не е разпитван. Преди две години синът пуснал жалба за заплахи срещу майка му.

Протестът започна в 12 ч.

"Има ярост в мен – колко още протести трябва да се проведат, още колко интервюта трябва да има. Ние живеем в правова държава, чиято основна идея е върховенството на закона, но за кого се грижи този закон – за нападнатите или за поръчителите и изпълнителите", попита Козас.

Близките на пострадалата също смятат, че става дума за поръчково нападение срещу нея. Терзийска е завила пред медици и разследващи, че нейният бивш съпруг, с когото са разведени от 2019 г., има връзка с побоя.

Мъжът все още не разпитван от МВР. Синът му не поддържа връзка с него от януари.

Козас разказа, че баща му е бил в "Пирогов" веднага след нападението, където жената бе транспортирана по спешност. Тя е с извадено око, откъснат пръст на едната ръка, травми по крайниците и главата.

Синът допълни, че баща му е задавал въпроси за нападението на Стефка с такива подробности, които към този момент дори и полицаите не са знаели. Самите въпроси са съдържали отговори за нападението.

Майка ми за момент ще изпита облекчение, виждайки колко хора са се събрали в нейна

Синът на пострадалата каза още, че лекарите правят всичко възможно да запазят зрението на другото око, но психически майка му не е добре.

"Страхува се. Днес ми сподели, че през нощта е залостила вратата на болничната си стая със стол. Стряска се от всеки силен шум. Ние сме се събрали, защото майка ми е поредното име в един много дълъг списък, но ние искаме тя да е последната", категоричен бе Костадинос.

Той не знае защо все още властите не са стигнали до баща му, тъй като има достатъчно факти и доказателства, уличаващи го в поръчителство.

"Не мога да навлизам в детайли, заради разследването, но има мотив за нападението, който ние сме споделили пред МВР. В продължение на години имаше заплахи от страна на баща ми към майка ми и мен, към нея чрез мен. Тези заплахи са били вербални и изричани пред свидетели. Ние сме пускали жалба за заплахите преди 2 години пред прокуратурата с молба за ограничителна заповед", каза още синът на пребитата жена.

Тогава от от държавното обвинение са отхвърлили жалбата поради липсата на достатъчно факти и обстоятелства за налагането на такава заповед. На бащата на Косаз е връчено предупреждение. Той е престанал да заплашва 46-годишната жена за кратко време, след което е започнал отново. 

Задържаният 21-годишен Кирил Лукаров обжалва наложената му мярка "задържане под стража". Синът на пострадалата твърди, че младежът е получил 400 лв., за да извърши нападението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика