Десетки мъже с качулки направиха жива верига около НС

OFFNews 20 ноември 2013 в 09:24 40277 45

Десетки мъже с качулки направиха жива верига около НС
Десетки мъже с качулки направиха жива верига около НС

Десетки мъже с качулки и шапки пристигнаха в колона пред централния вход на парламента около 9 ч. тази сутрин.

Засега няма информация кои са те, но видимо се различават от обичайните протестиращи пред Народното събрание.

Мъжете се движеха в колона по един и застанаха в редица плътно пред металните ограждения пред централния вход - успоредно на полицейския кордон, разположен зад загражденията

Двайсетина минути след пристигането си, мъжете започнаха да скандират "Подкрепа" и така се идентифицираха като проправителствена група.

Mъжете останаха пред парламента точно 30 минути, след което отново в колона по един се оттеглиха в посока Университета. Те не са се опитали да влязат при студентите, които окупират аулата в Ректората, показа проверка на OFFNews.

20-ина минути преди 9 ч. контрапротестиращи, привърженици на правителството, се събраха при храм-паметник "Александър Невски". 

В същото време студенти агитират пътуващите в столичното метро да се присъединят към протеста им пред парламента в 11 ч. Младежите носят плакати с надписи "Оставка" и "Окупация" в метростанциите.

Малко преди 11 ч. пред паметника на Цар Освободител бе инсталирана импровизираната протестна сцена на КНСБ, над която е издигнат транспарант с надпис: "STOP на мизерията. Достойно заплащане, заетост и условия на труд".


Live streaming by Ustream

Broadcasting live with Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!