Мая Манолова: Въпросът за предсрочни избори не стои, дори и през май 2014

Александра Маркарян 20 ноември 2013 в 09:04 7637 39

Мая Манолова  Снимка: Сергей Антонов
Мая Манолова Снимка: Сергей Антонов

 

Правителството няма да подаде оставка. То вече не мисли и за предсрочни избори през месец май 2014 г. Това стана ясно от думите на Мая Манолова - депутат от Коалиция за България и зам.-председател на Народното събрание, която даде интервю за Нова телевизия тази сутрин.

"Въпросът с предсрочните избори не стои", заяви Мая Манолова. Тя първо подмина въпроса на водещия Виктор Николаев за 65-те процента неодобрение към кабинета "Орешарски", според "Галъп". След като той настоя за отговор, Манолова каза, че всички социологически проучвания били условни.

Основният страх на социалистите, изразен от Манолова, бил, че евентуални предсрочни избори щели да се правят от служебно правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев "под диктовката на Бойко Борисов". Според депутатката това означавало да бъдат опорочени.

"ГЕРБ няма как да се върне във властта и Бойко Борисов да е премиер", каза Манолова.

Според нея, оставането на правителството на власт не зависело от протести, а само от това как то ще си свърши работата, как ще рестартира икономиката и ще подобри живота на хората.

Това правителство не го оставиха да работи 5 дни на спокойствие, оплака се Манолова.

За пореден път представител на управляващите, в лицето на Мая Манолова, иронизира протеста на Ранобудните студентите.

По думите ù те нямали искания, било хубаво "освен да се събудиш рано и да свършиш нещо след това", освен това не можело да се води диалог, когато "едната страна крещи".

Според Мая Манолова нямало нищо лошо в опорните точки за протестите, разпратени от пресцентъра на БСП до червените депутати. Според указанията те трябва да поддържат публично тезите, че протестиралите на 12 ноември са били не повече от 1600 души, а окървавеният от полицията студент "май не е добре с главата".

"Всяка партия работи с опорни точки - никой не е специалист по всичко. Те се пишат от различни хора. Аз също съм писала опорни точки за Изборния кодекс", заяви тя. Обяснението на Манолова за точката за момчето, което "май не е добре с главата" бе: "В нашия пресцентър има млади хора с достатъчно авангардно мислене".

Манолова възторжено обяви, че протестът на БСП на 16 ноември е бил най-големият от 1990 г. до днес. Имало между 50 и 70 000 души. Не било проблем, че дошлите не знаели как се казва премиерът, защото "може и да не знаеш кои са управляващите, но ако живееш по-добре, имаш мотив да подкрепяш тези, които са ги избрали".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews