Ден 72: 'Европа, сляпа ли си? Или си като него?'

OFFNews 18 септември 2020 в 20:04 8613 5

За 72-а поредна вечер протестиращи се събират в "Триъгълника на властта", за да поискат оставките на правителството, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Плакат с надпис „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“ беше поставен от протестиращи на стълбите на Народното събрание.

"Готвим се за Велико Народно Въстание на 22.09! Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем!", казват от Отровното трио. 

Хронология на протеста: 

21:37 ч.: Част от протестиращите тръгна към "Орлов мост".

21:26 ч.: Протестиращите залепиха транспаранта върху сградата на представителството на Европейската комисия. 

21:02 ч.: "Тази вечер по изключение тръгваме към Европейската комисия, за да сложим копие на транспаранта", обясни Минеков.

21:01 ч.: Пуснаха химна на България. 

21: 00 ч.: „Поздравявам ви за смелостта и защото се превърнахме в семейство. Виждате, че гние тази власт, с ваша помощ уволнихме 5-6 министри, с ваша помощ събудихме Европа, достойни сте. Пожелаваме им оставка“, заяви проф. Велислав Минеков.

20:49 ч.: Борисов, Вие сте срам за България. Вие ще загубите, въпреки това, което си гласувате, обърна се Арман Бабикян задочно към премиера. "Не изпращайте по телевизионните екрани сърдити старчета, които обясняват, че като пипате машините за гласуване, може да се разболеете от коронавирус. Все още сме държавата на 19 век, чакаме на гишета за хартийки, пишем молби, чакаме за входящи и изходящи номера. Докато се готвят експедиции за Марс, ние откриваме, че някой язовир е пресъхнал", добави той. 

20:45 ч.: Поставиха плакат пред сградата на Народното събрание с надпис „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“
На него е направен колаж от снимки на премиера Борисов с високопоставени личност като германския канцлер Ангела Меркел, австрийския канцлер Себастиан Курц и френския президент Еманюел Макрон. Освен тях са сложени и снимките, за които се смята, че са направени в Бояна.

20:35 ч.: Европа все още не вижда тази кочина, която допусна, заради широко затворените си очи, защото на Бойко депутатите гласуват за ЕНП, заяви адв. Николай Хаджигенов.

Към 20:00 ч. върху фасадата на Народното събрание се излъчват видеа с Бойко Борисов и репортажи с Веселин Марешки. Булевард "Дондуков" е отворен за движение, а бул. "Цар Освободител" е блокиран. Излъчва се видео с това какви дрехи носи бившият вече министър на туризма Николина Ангелкова и колко струват те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

4

tough

19.09 2020 в 10:39

Докато не си разделят милиардите за газа и ковида, не чакайте помощ от меркел, макарон или когото и да било. И не се надявайте някой свише да си отвори очите.

10372

2

elbarbudo

18.09 2020 в 21:13

Тия защо задават отговори?

2400

1

Андрешко

18.09 2020 в 20:28

Като гледам, само на тоя с кофата има снимка. Бая народ ще да са.
(а тоя да върне кофата, че протестърите няма къде да пикаят)