Ден 68: Протестът разказа за информационната война срещу мирните демонстранти

Протестът освирка и столичния кмет Йорданка Фандъкова

OFFNews 14 септември 2020 в 20:43 7516 2

Снимка Венци Мицов / OFFNews

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" и в понеделник вечерта, за да поискат за 68-и път оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Днес изпратихме до Софийския районен съд искова молба срещу Караянчева, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. Причината - изказването й пред bTV от петък, че мафията и олигарси финансират ''Отровното трио'' и протестите.

Същевременно адвокат Хаджигенов съобщи, че към момента даренията за протеста са достигнали 95 000 лева.

Утре ще напишем подробен отчет и ще го пуснем, каза още той.

Днес "Шпигел" написа за екстрадираните турски граждани. Това екстрадиране, за което ние тогава разбрахме от турската преса, е извършено от Борисов в съучастие с Цацаров. Една седмица по-късно буквално отвлякоха още четирима турски граждани и ги екстрадираха, заяви Николай Хаджигенов.

Информационна война срещу протеста

Води се информационна война срещу нас. Пускат се лъжи за финансиране, за бутилки със запалителна течност, за оръжия. Рафаел Алварадо, авторът на статията в испанския вестник АВС, се оказа с фамилия Димитров. Живее в квартал Яворов. А журналистът Мартин Георгиев от вестник "Сега" днес е привикан на спявка в СДВР, тъй като той попита МВР: Защо полицай беше въоръжен с бокс? Защо има опасни надписи по униформите на полицията? МВР винаги работят така - когато ги уличиш, викат жалбоподателя и започват да го въртят на шиш. Мартин Георгиев е казал “Искам адвокат” и си е тръгнал. И е постъпил правилно, обясни Хаджигенов.

Моята благодарност към смелите журналисти, които снимаха събитията по време на протеста. Те показаха, че не само платената журналистика има място в България. Благодаря ви! - каза от своя страна адвокат Минчо Спасов.

А Арман Бабикян обяви: Пеевски се среща с "котараци" и договаря финансиране за бъдещи политически проекти. Ние знаем какво правите, господин Пеевски!

Послание и на английски

От трибуната Пепи Писарски от "Атлас" се обърна на български и английски към лидерите на ЕНП: Подкрепяйки режима на диктатора Борисов, вие подкрепяте корупцията. Това ще се отрази на вашите избиратели. Вие нямате нужда от този клоун. И ние нямаме нужда. Но съм чул, че бай Ставри се интересува от него!

Протестът освирка и Фандъкова

Всяка година - въпреки твърденията колко сме добре при ГЕРБ - за 9 000-10 000 деца няма детски градини в София, каза Арман Бабикян от "Отровното трио". 

На сградата на бившия партиен дом бяха прожектирани кадри с обещания от 2018 и 2020 г. на столичния кмет Йорданка Фандъкова за нови детски градини. Кадрите провокираха скандирания "Оставка" за столичния кмет.

Към 21:30 ч. шествието потегли към Орлов мост.

Снимки: Венци Мицов / OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Андрешко

14.09 2020 в 21:20

Преброих ги когато минаваха под моя офис, 97 бяха, имам запис.
А 'Мръсното трио' да иде да се изкъпе в Банкя, щото бая намирисва вече ....... :)