Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Ден 156 - протестът е пред парламента

OFFNews 16 ноември 2013 в 20:00 7133 10

Ден 156 от антиправителствените протести Снимка: Константин Павлов
Ден 156 от антиправителствените протести Снимка: Константин Павлов

Антиправителствен протест се провежда и тази вечер в столицата. Към 19 ч хората се събраха пред Народното събрание.

По традиция те носят български национални знамена, вузузели и свирки и скандират за оставка на кабинета на Пламен Орешарски. Сградата на парламента продължава да е оградена от метални заграждения. Около нея има и засилено полицейско присъствие.

Движението по булевард "Цар Освободител" не е спряно. Протестиращите осъдиха поругаването на националния трибагреник след шествието на БСП и ДПС, предаде БНР.

По същото време Ранобудните студенти дадоха кратък брифинг за медиите, за да изразят становище по случилото се по-рано през деня - двата големи партийни митинга на БСП и ГЕРБ, които се проведоха съответно в София и в Пловдив.

Те определиха и двете мероприятия като неадекватни и нелепи и обявиха, че самите те не биха участвали в нещо подобно. Абсурдно е след 4 месеца протести да водиш хора и да показваш такъв цирк и пародия, казаха студентите.

"Това беше изнесено на гърба на държавата чисто и просто, за да може г-н премиерът да се покаже най-накрая пред публика поне веднъж в управлението си. Иначе излиза през задните изходи навсякъде", коментира представител на студентите.

Партийно организираните мероприятия не могат да представят реалното състояние на обществените нагласи, обобщиха позицията си "Ранобудните".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews