Ден 105: Няма да ни запушат устата с маски. Свободата на словото е по-важна от всичко!

OFFNews 21 октомври 2020 в 20:45 4424 2

Генералният директор на БНР Андон Балтаков е подал оставката си и е поискал тази на министъра на културата Боил Банов. Това е човекът от скандала "Ало, Банов". Не ви ли е срам и защо решихте, че няма проблем. Маските не са предназначени да запушат устите ни. Има хора, които са склонни да дадат свобода на словото, но властта иска да запуши устите им. Защо имаше протести пред БНТ, но никога пред националното радио. Е, всички разбраха защо, каза Арман Бабикян от Отровното трио.

Той допълни, че единият - Балтаков, е искал да защити реформите, а за другия не си струва да се каже нищо. Свободата на словото е постоянен коректив, тя е по-важна от всичко. Затова са свободните медии!, допълни Бабикян.

Така започна 105-ият ден от антиправителствените протести, чиито искания са оставките на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор Иван Гешев и на шефа на БНТ.

От утре обявяваме площада за питейно заведение, за да не ни се налага да носим маски, обяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио, който загатна, че заповедта на здравния министър ще бъде атакувана в съда. От тази седмица започват да действат революционни комитети, които да бунят и други части от страната, обяви Хаджигенов.

Протестиращите говориха за липсата на работещи институции, разрухата в държавата и ниски доходи. Корупцията в България е пробила всички институции. Много тъжно е да се живее в такава държава, коментираха те. Говориха и за обезлюдяването и липсата на перспективата за добра демографска картина за страната.

Според демонстрантите на практика страната няма правителство, няма и опозиция. 

Малко по-рано протестиращи блокираха столичното "Цариградско шосе" и палиха маски в знак на протест срещу новите мерки за носене на предпазни средства на открито. Гражданите се заканиха отпадъците от изгорелите маски да занесат пред здравното министерство. 

Според хората е напълно неадекватно носенето на маски на открито, защото няма да спре разпространението на коронавируса. Още по-абсурдно е да има маски на открито, а същото да не важи за заведенията и дискотеките.

Здравният министър и кметът на София вече обявиха нулева толерантност за хора, които не спазват разпоредбите. Мобилни групи от смесени екипи на РЗИ и полиция ще проверяват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2100

2

гоуемио

22.10 2020 в 07:44

Цял свят носи маски, тия говеда ги горят...

1894

1

Sashkavas

22.10 2020 в 05:51

Пуснете си записа на Боко с Томислав и ще разберете с какво ще ви запушат устата, не-умници такива ;-)
 
X

Да помогнем на украинските деца!