ДАНСwithme Лондон гони злите сили на мафията в България за Вси Светии

OFFNews 05 ноември 2013 в 10:21 1527 5

Протест в Лондон
Протест в Лондон

 

На 3 ноември, по повод деня на Вси Светии, протестиращи от групата ДАНСwithme Лондон инсцeнираха постановка с маски за гонене на призраците на ДС и злите сили на мафията и олигархията от България.

За провеждане на демонстрацията беше избран мостът Ватерло, място със символичен характер от съвременната ни история, където е извършено покушението срещу българския журналист, писател и дисидент Георги Марков, за което има данни, че е организирано от ДС и КГБ.

„Повече от 35 години след убийството на писателя, призраците на ДС са все още живи и задушават всеки опит за демокрация в България”, смятат протестиращите от ДАНСwithme Лондон.

Протестиращите носеха маски с въпроса КОЙ, символ на хилядите протестиращи български граждани, които гонят от бъдещето на България политици и лица, криещи се зад чадъра на ДС.

„Време е да поставим край на парада на лъжата и да свалим маските. Вярваме, че за да върви напред България трябва да скъса с комунистическото си минало веднъж завинаги. Само така демокрацията и върховенството на закона имат шанс в България.“

„Ще продължаваме да настояваме за зачитане на демократичните ценности в България, за лустрация и за изчистване на зависимости от държавните институции от олигархията и мафията.Оставката на компрометираното правителство на кабинета Орешарски, подкрепенo и от анти-европейската и нео-нацистка партия АТАКА, е първа стъпка към тази цел.“

По-рано миналата седмица, на 30 октомври, ДАНСwithme Лондон, изразиха подкрепа към протестиращите студенти в България за оставка на правителството, за справедливост и морал в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови