Бургаските надзиратели – на протест. Искат адекватно заплащане

OFFNews - Бургас 20 ноември 2017 в 18:32 1504 0

Снимка OFFNews

Протестът пред бургаския затвор

Обещаното увеличение на заплатите с 5% за работещите в сектор “Сигурност“ е крайно недостатъчно и неадекватно. Това коментираха служители и надзиратели в бургаския затвор, които тази вечер излязоха на „събрание на открито“. Протестът им беше подкрепен и от синдикалната федерация на служителите в МВР и от „Съдебна охрана“.

Увеличение с около 5% означава 25 – 30 лв. над заплатите, което е смешно, казаха протестиращи. Те посочиха, че са принудени да доплащат и за работно облекло, тъй като отпусканите за него пари, не стигат.

450 лв. отпускат, една зимна униформа е 350 лв., лятната – около 250“, коментира синдикалният лидер на надзирателите в Бургас Валентин Мартинов.

Той посочи, че има недостиг както на надзиратели, така и на психолози, социални работници. В новооткритото общежитие в с. Дебелт обявяват вече пети конкурс и няма желаещи, защото стартовата заплата е близка до минималната.

Протестиращите подчертаха, че срещат разбиране в лицето на правосъдния министър Цецка Цачева, но не и във финансовото министерство. Синдикатите обявиха, че ако не се стигне до консенсус, ще предприемат нови протестни действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови