БСП - София на протест за паметника 1300 г. България

OFFNews 04 юли 2017 в 13:54 1279 0

Общинските съветници от БСП в София ще подкрепят гражданите и ще се включат в третия протест за запазването и възстановяването на паметника „1300 години България“ днес от 18 часа пред НДК. 

Защитниците на паметника настояват да бъде възстановен така, както е изглеждал, вместо да бъде разрушен. Сред поддръжниците на идеята за запазване на паметника е големият български художник акад. Светлин Русев. В подкрепа на запазването на паметника се обявиха и Съюзът на българските архитекти и Съюзът на българските художници.
Според лидера на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов крайно време е да разберем, че не е нужно да разрушаваме един паметник, за да изградим друг. Има разумно решение, без да се налага разрушаване. Напълно е възможно в пространството пред НДК, освен монумента "1300 години България", да намерят място и паметните плочи на Първи и Шести пехотен полк. 

„Само така ще сложим край на този конфликт и ще продължим напред! Това ще е пример за единение. Къде ще му излезе краят, ако продължим да обричаме поколенията на постоянно противопоставяне“, категоричен е Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови