Quantcast

200 служители на "Пирогов" излязоха на протест (снимки)

Вероника Шербанова Последна промяна на 31 октомври 2013 в 12:51 1884 6

Протест в
Протест в "Пирогов", Снимка: OFFNews

Около 200 служители на "Пирогов" излязоха днес в 12:30 часа на протест пред болницата заради решението на Здравната каса да заплати само 80% от дейността на лечебните заведения до края на годината.

Пред входа на болницата медици от всички звена в "Пирогов" изразиха протеста си срещу това решение и призоваха пациентите да ги подкрепят.

Идеята за протеста е възникнала спонтанно тази сутрин. Идеята е подкрепена на практика от всички колеги, но нямаше как всички да излязат на протеста, защото това означава работата на болницата да спре изцяло, което няма как да се случи, обясниха медиците.

По сметката на лечебното заведение вчера са преведени 80% от парите, които НЗОК дължи за септември, каза доц. Стоян Миланов.

С тези пари ще бъдат покрити основно заплатите на служителите, защото няма как да не им заплатим за труда, който вече са положили. Оттам насетне всичко, което остава да се заплати като медицински дейности, остава за сметка на болницата. Преди час ни призоваха да си платим данъците, защото иначе ще ни запорират сметките, посочи доц. Миланов.

Надявам се, че нашият протест няма да се отрази на пациентите и на това, за което сме тук откакто се помним. Това е един крясък. Повече така не може. Ние искаме сигурност, за да работим по един нормален начин. Без тази сигурност ние не можем да продължаваме. Това е една от стратегическите болници, нека някой да осмисли това. Аз съм бил лоялен спрямо министерството и смятам, че връщайки им фактурите, защитих правото на тези хора да се трудят и да правят това, което могат най-добре, допълни той. 

Няма нищо по-лесно от това да не протестираме – просто да осигурят средства за нормална дейност на болниците. Да преведат в понеделник цялата дължима сума и протести няма да има. Самият факт, че болниците не издържаха до 8 ноември, когато трябва да се вземе окончателното решение за протестите, а започнаха днес, говори сам по себе си за недоволството на хората, заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. 

Оказва се, че има пари за всичко друго, но не и за здраве. Непрекъснато водим с Касата, но какво може да направи и тя. Според мен д-р Тодорова е един много почтен човек. Тя е напълно наясно със ситуацията и дори мисля, че е на наша страна, защото знае, че исканията ни са справедливи, но нищо не зависи от нея. Всичко зависи от държавата – финансов министър, парламент, премиер. Обещават ни, че ще се вземат пари от бюджета за следващата година. А какво ще правим догодина или те смятат да седят до юни и след това каквото стане. Пак ще има заплащане на дейността на 80%, на 60%, коментира Райчинов.

С тези проверки искат да намерят някоя липсваща запетайка и да отрежат плащането за 300 пациенти – ето ти 20% от приходите. След това ще отидат в Окръжна болница, ще отидат в ИСУЛ и така че си набавят липсващите средства. Не може танкът, който ме мачка мене 1991-1992 г. като директор на „Пирогов“, да мачка и сегашния директор, допълни проф. Милан Миланов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 17:20

Гнусен, платен трол- ОСТАВКА, мизерни нищожества!!!

31.10 2013 в 16:33

Ето още един купен протестиращ.

Признай си кой ти даде пари? Извънземните бяха нали?

Искат ОГРОМНИТЕ ЗЛАТНИ ЗАЛЕЖИ ПОД БЪЛГАРСКИТЕ ПЛАНИНИ!

Че те да взимат пенсии по 1500 лева!

Признай! :D

31.10 2013 в 15:24

Утре започва от днес.
Оставка, превратаджии!

31.10 2013 в 15:08

Бюджета за тази година на министерство на здравеопазването е прието от правителството на ГЕРБ, а пък актуализацията му от от правителството на Орешарски. Хвани едните и удари другите. Некадърник до крадец до некадърник до калинка до плейбоойка

31.10 2013 в 15:07

"Ех, какво здравеопазване падаше при тиквите!
Колко хубаво бяха защитени правата на пациентите тогава!
Заболи те нещо - идеш в поликлиниката, веднага те приемат, правят ти изследвания, пишат ти рецепта, ако си за болница те питат в кой от следващите дни до края на седмицата ти е удобно да постъпиш.
И на никой не му идваше наум даже да протестира - срещу кого? - срещу сладкия Бойко или срещу милия Цецо?
Браво, лекари! Не вярвайте на никакви обещания! ПАРИТЕ ВВЕДНАГА!
И само с български знамена протестирайте - за да разберат ония руски агенти на кгб че тука е България!
Дръжте здраво, лекари, щом си искате батбойко и цецо Моралния - ще си ги имате - те ще защитят Българското и българщината! Гордо и високо развявайте българските знамена!
И лекувайте по няколко будали месечно, за да не забрави населението че въобще съществувате!
Щото утре като почнете всеобща стачка и спрете работа за три месеца аз не бих се досетил за това без независими медии.
А доста скоро ще лекувате само синьочерни и арабелки не за 80%, а за 0,8%, и ще се изумите колко ще ви се услади!"

31.10 2013 в 14:52

Ето ги и тия!

Аз вече се обърках на Сорос ли са хора, на Кръг Капитал, на кръговото на телевизионната кула ли са, на хората гущери или на масонския кръг или на бойко?

Ама аман от платени протестиращи.

То тия извънземни от Алфа-центари 89 плащат на 70% от държавата да се бунтува против прекрасното ни правителство.