Нинова си показа призовката, Кирил Добрев не ще лузъри в ръководството на БСП

Действията на прокуратурата не са прецедент, обяви наблюдаващият прокурор от СРП, привикал Нинова на разпит

OFFNews 04 октомври 2022 в 15:38 2420 2

Нинова

Снимка БСП

Нинова срещу прокуратурата заради жалба на Кирил Добрев

Това е една стандартна процедура за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения. 

Това обясни Кирил Добрев от БСП във връзка с жалбата, която е подал в прокуратурата срещу лидера Корнелия Нинова. По рано днес в централата на партията тя обяви,, че прокуратурата я вика на разпит и показа изпратената й призовка. 

Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лв. от пенсията, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на БСП?, попита драматично Нинова. 

Уточненията на Кирил Добрев

Добрев припомни, че след като е бил изключен от партията, съдът го е върнал като член на Националния съвет на БСП.

На последното заседание на Националния съвет първо нямах сигнал да присъствам, второ ме нямаше в списъка. По нареждане на зам-председателя и на секретаяр Борислав Гуцанов бях изваден от списъка. Георги Свеленски обяви, че причината е техническа. Тогава се включи г-жа Алексова и обясни на микрофона, че всъщност законите в страната не важат за БСП и г-жа Нинова каза, че мога да остана като гражданин, но да не участвам в гласуването. Единственото, което може да направи човек, на който са му отнели правата е да подаде жалба в полиция и прокуратура. В края на краищата аз съм член на БСП, член сън на Националния съвет и някой ми пречи да изпълнявам своите функции, като такъв, обобщи той. 

"Нинова трябва да обясни, защо избра за шеф на предизборния щаб човек, който занули БСП във Варна. БСП във Варна е с най-ниския резултат от всички области. Няма да позволя да ме ръководят лузъри, хора, за които гласуват шепа хора, повече идват на рождения ми ден, каза още Добрев. 

От Софийска районна прокуратура обясниха

В жалбата на Кирил Добрев е изложена само неговата страна, той е приложил съдебно решение, което не е спазено по неговите твърдения, затова призовах Корнелия Нинова и още двама членове на БСП, изрично посочени от Добрев. След като се запознах с твърденията на Кирил Добрев и решението на ВКС, сметнах, че към настоящия момент не са изяснени всички относими факти и поради тази причина следва да бъде извършена проверка по реда на Закона за съдебната власт. Такива действия от страна на прокуратурата не са прецедент. Такива са нашите правомощия и по този начин се действа във връзка с постъпващите стотици сигнали в Прокуратурата на РБ", каза наблюдаващият прокурор по преписката Георги Иванов. 

Опозицията поиска и ИБ на БСП насрочи присъствен пленум в събота, най-важното решение, което форумът трябва да вземе, е да свика - или не, извънреден Конгрес на 22 октомври. На практика това ще означава, че Нинова е загубила мнозинство сред БСП-елита и може да бъде отстранена от поста. Пред OFFNews от "Позитано" 20 коментираха, че Нинова вдига шум по случая, за да мобилизира поддръжниците си в партията преди НС и да отклони вниманието от катастрофалния резултат на социалистите на предсрочния вот за парламент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

804

2

luba6a2016

04.10 2022 в 18:10

когато и да си ги ликвидирал,винаги си закъснял...те са българоубийците на БГ

6386

1

Zlatko

04.10 2022 в 15:54

Прокуратурата трябва да привика целия им настоящ Национален съвет, барабар и с бившите участници в него. Тази партия не е мръднала и грам в развитието си.