Митничари късат телеграми от Турция с предупреждения за контрабанда

OFFNews Последна промяна на 09 април 2015 в 09:46 6205 9

Емил Димитров - Ревизоро

„Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи". Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро след вчерашното изказване на Бойко Борисов, че възнамерява да слее НАП и Агенция "Митници".

Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците.

"Идеята да се слеят двете ведомства е от доста време. Какво ще стане, ако някой реши да обедини пожарната и полицията? Въпросът е - като има престъпление, пожарникарите ли ще пращаме или полицаите", попита депутатът от Патриотичния фронт.

Според него сливането на Агенция "Митници" и НАП ще даде възможност да продължат корупционните схеми, при които гранични служители си затварят очите за камиони, които не трябва да преминават през границата. Той посочи, че митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока.

"Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил. Ако вие сте премиерът, ще продължите ли да търпите това да се случва", подчерта депутатът. Той изтъкна, че митниците водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 18:10

Какво всъщност предлага да се направи ревизоро, че нещо не мога да му схвана мисълта...Или той е от хората, които се противопоставят на всичко с всякакви аргументи, но не предлагат никакво решение! Удобно, нали!

09.04 2015 в 16:50

Ako турските служби знаят за контрабанда, защо те не действат,а трябва да уведомяват нашите? И кой точно комуникира с телеграми в 2015 година? Ако някой иска може да изнесе по-сериозни и убедителни данни за проблемите с митниците...но дали има такъв, който да иска? или да е здравословно такова желание?

09.04 2015 в 14:58

Горещо препоръчвам на всички да га гледат сериала The Wire (Подслушването). Ще ви светне много добре крушката, ако все още се съмнявате, че виновни на най-високи инстанции няма! Да, ама не! От там ще осъзнаете защо никога нищо няма да се промени. Как политици се интересуват само от числа, а не от реални действия и методи, които наистина да работят за човека. Колкото и да не ми се иска "демократическия модел" на управление е най-корумпирания. (Особено в България) Модел който е идеална предпоставка за отваряне на хиляди вратички на закони, които на пръв поглед би трябвало да работят. Та, която и социанлна сфера да има нужда от рефорна, то с нашата криво изменена демокрация не може да се случи. T.e. и тук всичко е само чеса не на езици.

09.04 2015 в 14:15

Един действащ митничар Ви гарантира - никакви "реформи" и "сливания" няма да помогнат! Уволнения и нови назначения - също. Не се радвайте на "нови структури и митничари", защото не е ясно в какво ще ги превърне системата. Ако намеренията на Бойко са добронамерени РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО:да се изгонят всички, които са на управленски постове и да се направят началници тези, които документирано са демонстрирали нетърпимост към корупцията и контрабандата(не на приказки, а с документи - доклади, сигнали, жалби и т.н.) Има достатъчно кадри, които компетентно и гарантирано ще стабилизират ситуацията. В момента читавите митничари са в опозиция и малко реваншизъм ще е в интерес на държавата и закона!

09.04 2015 в 13:49

НЕ,ЧЕ МИ Е РАБОТА, НО ДА ПИТАМ: ТУРСКИТЕ МИТНИЧАРИ ОТКЪДЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ДАДЕНА СТОКА/ЦИГАРИ ПРИМЕРНО/ Е КОНТРАБАНДА?

09.04 2015 в 11:02

Корупцията по митниците "дебелее,"късат се телеграми,няма кой да скъса заповедта на "митничар"№ 1.Живеем в държава,която е разграден двор за контрабандните практики,извършващи се на четирите кьошета на татковината ни.Говорят за жестоката контрабанда,но когато трябва да се предприемат действия за нейното преустановяване,млъкват като риби,защото партийните им каси ще останат празни.

09.04 2015 в 10:55

" Ако вие сте премиерът, ще продължите ли да търпите това да се случва"
А до сега как търпя премиерът ? Или касичката вече е пълна и може да вдигне малко гюрултия за пред раята/

09.04 2015 в 10:43

"Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците."
същинските приходи идват от ДДС и акцизи, а за акцизите се грижат точно митниците. Тоя какви ги бръщолеви.

09.04 2015 в 10:20

Кви са тия партенки миризливи, бе ? Кви телеграми пък сега ? Нали бяха факсове ? Или писмо на валията, предадено през бариерата ? Валията снимки гледал, нашия митничар да разпознава. Камери гледаха, нищо не видяха. Кви са тия простотии, бе ?
А журналистите захапват всеки повърнат бъркоч от манипулации и лъжи ?
И митниците и НАП имат канали за официална връзка със съответните структури на други страни, основани на споразумения, договори и т.н. Ако нещо се покрие, това става на високо ниво със знанието на баш шефа. Справка - диска от Германия на Красьо (Розовичкия) Стефанов.