Каракачанов за случая с шефа на ДАБЧ: Очевидно е, че Wehrmacht е рок група

OFFNews 27 ноември 2017 в 09:05 6049 2

Каракачанов за случая с шефа на ДАБЧ: Очевидно е, че Wehrmacht е рок група

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов защити директора на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, чиято снимка с надписа „Wehrmacht” беше публикувана от БГНЕС.

"Къде виждате на тази фланелка фашистки символ? Някъде виждате ли пречупен кръст? Това означава ли, че думата „Wehrmacht” не трябва да се изписва никъде в учебниците? Видно е за какво става въпрос – за музикална рок група”, коментира пред Нова тв Каракачанов, който е предложил Харалампиев за поста в ДАБЧ.

Каракачанов заяви, че не намира нищо странно в облеклото на Харалампиев.

В личния си профил в социалните мрежи самият Петър Харалампиев отрече твърденията, че е носил тениска с нацистки поздрав.

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон, правеща готина кросоувър музика още от средата на '80-те години на миналия век! Да живее готината музика и свободата! Правете любов, не война", написа Харалампиев във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

2

reKontra

27.11 2017 в 17:44

Е,че няма да му извади окото я :)

8000

1

Joseph Levi

27.11 2017 в 13:02

Май при журналистите един широко спряган тези дни процент е по-висок. Ами, проверете какви са символите на американската група "Вермахт" и на армията на Хитлеристка Германия, бе! В случая ОЧЕВАДНО е второто, само дето "хитричко" пречупеният кръст е сменен с W. Ама не, няма нужда, щом едно удивително по тъпотата си обяснение е дадено от някой "силен на деня", като напр. Каракачанов и Джамбазки (sic!). Така че може и да бъркам с процента, а да става въпрос за обичайния слугинаж и "тъй вярно!".