Quantcast

"Тезата, че протестът е на власт, е вредна"

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 10:17 6636 11

Христо Иванов

"Тезата, че протестът е на власт е вредна. Всеки един от нас е гражданин, който е заемал една или друга позиция в отделни моменти".

Това коментира пред БНТ правосъдния министър и вицепремиер в служебното правителство Христо Иванов по повод заглавието на един от големите български всекидневници, което излезе на 6 август и гласеше: „Протестът на власт“. 

"Важното е да се съсредоточим върху конкретните задачи, които трябва да се изпълнят през следващите три месеца. Страната е в трудно положение, което ескалира в различни кризи. В основата на всичко това е невъзможността на българските институции да работят добре. Наш ангажимент е да подготвим прехода към стабилността на институциите", каза той.

Иванов коментира и появилата се вчера информация, че е без адвокатски права заради неплатен членски внос.

"Регистрирал съм се в Софийската адвокатска колегия през 2002 година. От 2009 година се занимавам с работа, свързана със съдебната реформа и практически съм престанал да представлявам клиенти, да се явявам в съда, планирам да прекратя упражняването на адвокатската си професия. Неплащането на членски внос в една свободна професионална организация е личен избор", обясни правосъдният министър.

Той допълни, че ще си понесе последствията от наложените санкции и дължа извинение единствено на колегите си от Софийската адвокатска колегия.

Христо Иванов обясни, че като министър на правосъдието в служебното правителство има конкретна задача, която е свързана с работата по актуализацията на стратегията за съдебната реформа, от което до голяма степен зависи докладът за България от ЕК.

"Съдебната реформа няма да се изчерпи за 3 месеца, нито за един правителствен мандат, било той и пълен, подчерта Иванов. За този период трябва да бъде изготвен планът за действие на България в тази област", каза Иванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 12:28

Приятели,

От фондация "Америка за България" (организацията на Х.Иванов – явно филиал на ЦРУ) - фондация "Български институт за правни инициативи" е получила през посочения период следните суми:
- 150 483 долара за периода 5 февруари 2010 г. - 4 август 2011 г., за да бъде изготвен "Индекс на съдебната реформа";
- 697 600 лв. за периода май 2012 - май 2015 г. за дейност, озаглавена "Инициатива за прозрачни съдебни назначения"."

И за по 30 сребърника „Талибите” са разбесняха…

08.08 2014 в 12:18

Парите за „спонтанни” протести на… Професионалните Протестери…

„ Тръст за гражданско общество за Централна и Източна Европа” (ЦРУ), плати на демагозите:

- „Училище за политика” - С. Безуханова - 300 000 $
- Асен Генов – Ф-я "14 януари" - 120 000 $
- Ф-я "Риск Монитор" с близкия до Мадам „Йес”, Й. Грозев - 350 000 $
- Институтът за развитие на публичната среда на А. Цонева - 200 000 $
- Центърът за либерални стратегии на И. Кръстев - 137 000 $
- Българският "Прозрачност без граници" с О. Минчев - 200 000 $

И за по 30 сребърника „Талибите” са разбесняха…

но… ПАРИТЕ СВЪРШИХА - ВЕЧЕ БИЛИ ОТКРАДНАТИ… И ПРОТЕСТЪРИТЕ РАЗБРАХА.. - ТРЯБВАЛО И АКЪЛ…!

Помните ли крилатата фраза…, която е девиз на професионалните Протестери и софийски Талибани на Близнашки…:
- „Мъч мъни – протест стори, но мъни – ай,м сори…!!!”

Да-а-ааа, и Ай,м сори…, но „споко”…, тъкмо стана „тъпо” и… ПОЯВИХА СЕ НОВИ ПАРИ…!!!

Ура… Правителството си отиде…

Плевнелиев ще продължи купона… за 2 месеца ще останат ПАРИ И ЗА МОРЕТО…
.

08.08 2014 в 12:03

Правосъдния министър разбрах, че НЯМАЛО да си ходи, защото тези ФАКТИ които се изнесоха САМО в МНОГО МАЛКО МЕДИИ(ЗАЩО ЛИ?!?!?!?!?!?) видите ли били..............................ОПОРНИ ТОЧКИ на “Позитано 20“!

В момента му изфабрикуват чисто ново досиенце като на БОСТАН ПАША–Машала, аферим да се свети името му, според които той ще се окаже ЕДИНСТВЕНИЯТ наследник на Исус Христос и за това видители се казва.....Христо!?!:)))))

За да е всичко както трябва тези истински документи ще се
изнесат естествено от Яне Янев на спонтанна пресконфернция която СЛУЧАЙО ще бъде излъчена директно и по двете тв–Босфор и Бостан, които държа да подчартая ДЕБЕЛО––––не са на ТИКВАТА!!!

Водещ на пресконфернцията ще бъде еталона за честна и неподкупна журналистика, прекрасната и безкрайно интелегентна, естествено и красива, голямата защитничка на всички домашни любимци––Лейди Илейн Беноуфска!

Така, че спете спокойно деца, за вас се грижат най-подходящите хора, и това е само мила прелюдия за очакваното СВЕТЛО БЪДЕЩЕ, естествено доставено от СЪТВОРИТЕЛЯ на вселената–БОСТАН АСФАЛТ ПАША, който има и пряко участие в непорочното зачатие на Правосъдния министър....Христо Филанкишията!!

Щеше да е смешно ако не беше толкова жалко и гротескно!

08.08 2014 в 11:59

Оказва се, че като е бил протестиращ г-н Христо Иванов се е представял като адвокат, сигурно защото не е било удобно да каже, че си вади хляба от НПО-та финансирани от чужди правителства. Сега, като министър, когато се разбра, че не си е плащал членския внос, твърди, че не бил адвокат ами е работил в НПО-та от години. И какъв е резултата: българския избирател може да си затвори очите за лъжите, но не би простил наднорменото тегло и милионите на майката на Пеевски.

08.08 2014 в 11:35

Дали МарсЯнеца е толкоз тъп или нас ни мисли за овце? Христо Иванов, този човек трябва да ръководи съдии, прокурори и адвокати! Те не го пускат в съдебна зала, защото няма право да практикува, той ще се намъкне в залата на WCC, за да определя съдбите на магистратите!

Какво стана със законността, справедливостта, прозрачността на назначенията!
Айде, пайдос, чехльовци!

След като Ицето, дето е наказван 10 (десет) пъти за дисциплинарни нарушения на Закона за адвокатурата и в момента е лишен от право да упражнява адвокатска професия, го назаначиха за Министър на ПРАВОСЪДИЕТО, мисля да предложа на Прецедента /Росен Плевнелиев/ да назначи за Министър на вътрешните работи Бисер Петното!

Нищо лично против човека, но министър-нарушител е проблем на властта. Роско как си е подбирал министрите – има и един с двойно гражданство (такъв имаше и при Райков), има и един в борд на директори! Да не говорим за съмненията за агенти на разузнавателни и специални служби!

Това е, което ме тормози – Прецедента!

Нещо тотално изтрещях – Близашки щял да създава ‘Изборен борд’ към Министерския съвет! По кой закон ще се създава този орган, какви правомощия ще има, с какъв бюджет и щат ще разполага, как ще се назначават служителите в него, с какъв статут ще бъдат и т.н. и т.н.
Г-н “достоен конституционен професоре”, това Конституция, това Закон за бюджета, това Закон за държавния служител, това Устройствен правилник на Министерския съвет – кога ще ги четете, след изборите ли?

08.08 2014 в 11:33

#Кой?
в.Преса:" Справка в регистъра на Министерството на правосъдието за организациите в обществена полза сочи, че през последните три години - 2011, 2012 и 2013 г. в нарушение на Закона за юридическите лица с нестопанска цел фондацията, чийто програмен директор е Христо Иванов, не е представила годишен доклад за своята дейност, което е задължително.

Оказва се, че само от фондация "Америка за България" организацията на Иванов - фондация "Български институт за правни инициативи" е получила през посочения период следните суми:

- 150 483 долара за периода 5 февруари 2010 г. - 4 август 2011 г., за да бъде изготвен "Индекс на съдебната реформа";

- 697 600 лв. за периода май 2012 - май 2015 г. за дейност, озаглавена "Инициатива за прозрачни съдебни назначения"."

08.08 2014 в 11:31

Още по-вредна е тезата, че Росен Плевнелиев е един двуличен политик, който инспирираше протестите срещу законно избраното правителство (ясно изразената воля на избирателите в едно демократично общество), а в същото време официално се представяше за обединител на нацията. За съжаление обаче става все по ясно, че тезата е вредна, но вярна.

08.08 2014 в 11:31

лед публикация на “Гласове” стана ясно, че министърът на правосъдието и вицепремиер Христо Иванов е лишен от адвокатски права и наказван многократно от адвокатската колегия заради дисциплинарни нарушения. От Министерството на правосъдието се опитаха да омаловажат скандала, като разпространиха информацията, че правата на министъра са отнети заради неплатен членски внос, което нямало отношение към работата му на министър. От законова гледна точка може и да няма проблем, но от морална със сигурност има. Още повече, че новоизбраният служебен министър беше активен участник в протестите миналото лято, които формално започнаха от назначението на един човек, който морално не отговаря за поста. Протестиращите издигнаха лозунги за справедливост, честност и спазване на правила в политиката. Да излъжеш за професионалната си биография, посочвайки, че си адвокат, вписан още през 2002 г., каквато е официалната информация, публикувана в сайта на президентството, но да премълчиш многократните наказания, които впрочем са рядкост, и фактът, че в момента си с отнети адвокатски права, не е дреболия, предизвикана от разсеяност.Става дума за най-обикновена лъжа.Освен това излиза, че според Министерството на правосъдието неплащането на вноски към дадена организация, на която си член, не е голям проблем, а от тук до идеята, че неплащането на данъци и осигуровки е почти в реда на нещата, има само една крачка. Христо Иванов е бил член на една професионална общност и е показал своята нелоялност и нехайство към нея. Днес има претенциите да бъде министър, който по Конституция е длъжен да спазва законите и да защитава интересите на всички български граждани, т.е. на цялата общност. Ако в малкото не е бил верен, как ще бъде в голямото, питаме ние?Забележете, че самата адвокатска гилдия е преценила, че нейният член Христо Любомиров Иванов няма право и не може да бъде избиран в нейните органи. Колегията го е наказала за това, че не спазва вътрешните й правила, а от Министерството и самият министър се опитват да ни убедят, че това е дреболия.Между другото, адвокатската колегия е една от най-сериозните и авторитетни професионални гилдии в България, членуването в която не може да бъде формалност, ако истински упражняваш професията си.Това повдига въпроса и за професионалната компетентност на г-н Иванов, който очевидно дори не е бил и адвокат в последните десет години, както лъжат в сайта на президентството. Това, че е работил в неправителствения сектор буди повече съмнения относно компетентността му, а бихме казали и почтенността му. Не е тайна за никого, че НПО-тата в България са един от източниците на най-голяма корупция, непрозрачно разпределение на проекти и, най-важното, неефективно управление на огромни финансови средства. Всъщност оправданието от страна на министъра и неговите пиари само влошава положението му, защото издава пълното неразбиране на г-н Иванов относно значението и смисъла на властта и отговорностите, които поема с министерския пост.Убийствената ирония във всичко това е, че става дума за правосъдие, не само като система и власт, но и като висша идея за справедливост и непреходна ценност.Ако Христов Иванов иска да излезе поне с малко чест от тази доста неприятна ситуация, би трябвало моментално да подаде оставка. Така ще даде нагледен пример, че е имал донякъде основания да я иска от други, които е считал за негодни в морално отношение за даден пост.Или, според златното правило в етиката, да постъпва така, както иска от другите да постъпват.

08.08 2014 в 11:25

Клети народе,докъде стигнахме.Какви министри ще ни дават акъл.