"Тезата, че протестът е на власт, е вредна"

OFFNews 08 август 2014 в 10:17 7374 11

Христо Иванов

"Тезата, че протестът е на власт е вредна. Всеки един от нас е гражданин, който е заемал една или друга позиция в отделни моменти".

Това коментира пред БНТ правосъдния министър и вицепремиер в служебното правителство Христо Иванов по повод заглавието на един от големите български всекидневници, което излезе на 6 август и гласеше: „Протестът на власт“. 

"Важното е да се съсредоточим върху конкретните задачи, които трябва да се изпълнят през следващите три месеца. Страната е в трудно положение, което ескалира в различни кризи. В основата на всичко това е невъзможността на българските институции да работят добре. Наш ангажимент е да подготвим прехода към стабилността на институциите", каза той.

Иванов коментира и появилата се вчера информация, че е без адвокатски права заради неплатен членски внос.

"Регистрирал съм се в Софийската адвокатска колегия през 2002 година. От 2009 година се занимавам с работа, свързана със съдебната реформа и практически съм престанал да представлявам клиенти, да се явявам в съда, планирам да прекратя упражняването на адвокатската си професия. Неплащането на членски внос в една свободна професионална организация е личен избор", обясни правосъдният министър.

Той допълни, че ще си понесе последствията от наложените санкции и дължа извинение единствено на колегите си от Софийската адвокатска колегия.

Христо Иванов обясни, че като министър на правосъдието в служебното правителство има конкретна задача, която е свързана с работата по актуализацията на стратегията за съдебната реформа, от което до голяма степен зависи докладът за България от ЕК.

"Съдебната реформа няма да се изчерпи за 3 месеца, нито за един правителствен мандат, било той и пълен, подчерта Иванов. За този период трябва да бъде изготвен планът за действие на България в тази област", каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!