Джевдет Чакъров смята, че в ДПС има необходимите за регулаторите експерти

OFFNews 26 февруари 2024 в 14:03 1048 0

Джевдет Чакъров

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Новоизбраният съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров

ДПС ще продължи да подкрепя ГЕРБ и ПП-ДБ в политиките, които са по отношение на ЕС и НАТО, това заяви пред БНР новоизбраният съпредседател на движението Джевдет Чакъров, който застана начело на партията заедно с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Чакъров допълни, че в партията има опитни кадри и експерти, а в регулаторите трябва да бъдат хора с експертиза, и запита защо те да не участват.

"Трябва да има политически консенсус, да правим най-доброто за гражданите. Нека да не отиваме в крайност. Целта е страната да се развива", каза още той.

Съпредседателят на ДПС отказа да коментира как наложените санкции от САЩ по глобалния закон "Магнитски" на Пеевски ще се отразят върху партията и заяви, че с него ще работят диалогично и в екип.

Избрани: Пеевски и Чакъров са новите председатели на ДПС (снимки)

"Аз ще отговарям за традиционните структури, за връзката и взаимодействието с либералните партии в Европа и с Либералния интернационал. Освен това и за политиката на добросъседство със съседните страни и добросъседските отношения с Турция".

Чакъров подчерта, че ДПС като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде поставен в центъра на съвременната политика и партията винаги е готова за избори, но отиването на нов вот ще създаде дестабилизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!