Депутинизация е да осветлим финансирането на всяка партия, действаща като руско прокси в България

OFFNews Последна промяна на 18 май 2022 в 11:27 1513 2

Снимка Фейсбук

Депутинизация е да осветлим финансирането на всяка партия, действаща като руско прокси в България. Депутинизация е специалните ни служби да отговарят пред българските власти, не пред руските, написа депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев във Фейсбук.

"Разбирам, че на някои не им е съвсем ясно що е то депутинизация, затова реших да обясня. Депутинизация е така да си организираме доставките на газ, че токът, хлябът, транспортът и доходите на българите да не зависят от прищевките на един луд диктатор.

Депутинизация е да не зависим от Русия за енергийните си доставки - петрол, газ, ядрено гориво. Депутинизация е така да работят съд и прокуратура, че да няма начин Путин (или който и да е друг) да си напазарува български политици, институции и служебни лица. Депутинизация е да нямаме български натовски генерали, наричащи войната в Украйна “специална операция.

Депутинизация е да пратим Митрофанова да си ходи на… хуууубавата Москва, защото така се прави с посланиците, които си позволяват да се бъркат в суверенното управление на друга държава", пише той. 

"Депутинизация е държавният ни глава да знае, че Крим не е руски, а Украйна е независима държава.
Депутинизация е да не оставяме руски пари да контролират български медии и чрез тях да влияят на общественото мнение.
Депутинизация е да осветлим финансирането на всяка партия, действаща като руско прокси в България.
Депутинизация е специалните ни служби да отговарят пред българските власти, не пред руските.
Депутинизация е да не се боим да подменим старото си съветско въоръжение за такова от западните ни съюзници.
Депутинизация е да не могат да се подкупват депутати и министри, и то не само защото са неподкупни, ами понеже и системите в държавата правят подобна сделка невъзможна.
Депутинизация е да извадим веднъж завинаги агентите на путиновата власт от българския обществен живот. Защото сме българи и е крайно, ама крайно време, всичката тая мракобесна путинова гняс да спре да трови страната ни", написа Ивайло Мирчев в социалната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Блейк7

18.05 2022 в 13:36

Русия плаща повече в рубли, отколкото някой химерен от САЩ или 100-годишния Сорос ( какво ще приказевате като си отиде? ) на НПО-тата които са ви като трън в очите. М/у другото поверче от НПО-тата се финансират от Русия и Китай!!!!

3115

2

alfakentavur

18.05 2022 в 11:28

Ами айде де! Само че сте в коалиция с една такава партия. И тази партия като ви каже отново "Нито една осветена стотинка или напускаме коалицията", да ви видим.