Чудя се дали не източиха и Студена, като ги виждам какви конспиратори са (видео)

Рени Петрова Последна промяна на 18 юни 2021 в 14:05 8806 0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи по средата на партийния брифинг за оценка на работата на служебното правителство и веднага иззе главната роля в шоуто.

"Явно не ви интересува, че другите държави ще ни изолират, а трябва да отговаряме на разни пияници", започна той още от вратата.  

На въпрос кого визира Борисов отговори така:

"Разни пияници. Тоя пияница съм го виждал лично в Бялата къща в Банкя как пие". 

Разпит, ама с детектор на лъжата и 2009 г. 

Борисов коментира и разпитите на бивши и настоящи прокурори в МВР. Той обясни, че е поразучил малко и е разбрал, че ги карат да се подписват, че няма да разпространяват информация. 

"За сигнал от 2009 г. става въпрос за някой. Нито го знам тоя човек, нито го познавам. Оказа се, че е друг човек, защото този, за когото твърдяха работи в одита на МЗ от години. Някой чул, че бил уволнен през 2009 г. и да си спомня аз дали някой е идвал при мен тогава. На целия този цирк целта съм аз, вие помните ли дали се срещали с някой 2009 г. и като не дават да казват информация, що се разгласява в друга медия от самия министър", ядоса се лидерът на ГЕРБ. 

По думите му се тормозят хора за да се изсмуче нещо от 2009 г.

"Те, ако ме викнат трябва да е по-другата седмица, ще сте предупредени (журналистите - бел. ред.), ще има панаир", каза той и добави, че това е началото и края на едни голям сценарий. 

След това добави, че никога не е излизало от устата му, че "ще праща някой някъде". От думите му обаче не се разбра точно за какво говори. След това Борисов обяви, че ще поиска да бъде разпитан с детектор на лъжата.

Кой източи язовирите? 

Бившият премиер се скара на журналистите защо се интересуват от едни теми, а не от други.

"Помня как всеки ден питахте защо имахме малко ваксини, аз обиколих Европа и намерих. Явно това ще ви заинтересува, когато ни събори 4-ата вълна", добави той.

След това бившият министър-председател заговори как са ходили (от служения кабинет - бел. ред.) да източват язовири, за да се снимат.

"Сега се чудя дали те не източиха яз. "Студена" на времето, като ги виждам какви са конспиратори", заяви Борисов.

После поиска от министрите да не пипат 1000-те лева на медиците, защото пари има до края на годината. След това пък мина на темата с митниците и обясни, че новоназначените са контрабандисти:

"Уволнени бяха от Орешарски за корупция".

После пък каза, че повечето той ги е арестувал. 

Той отново се скара на журналистите, че "по едни теми не разследват - говори се за имоти, пред моята къща години висяха, нямате ли интерес да видите, това си е ваша работа и не ви се бъркам".

Борисов поиска и да се престане "с тая джипка". Лидерът на ГЕРБ обясни, че НСО има 6 Тойоти Секвоя, на които се возят Радев, Янев и всички.

"При мен е имало една, те са си в НСО, сега се возя на колата на партията, вчера колегата отиде с три такива джипа, ама това не е проблем, а държавният джип на 16 години е проблем, защо?", попита той, като визира посещението на Слави Трифонов в Пловдив.  

После Борисов коментира и данните от спортното министерство за раздадени пари по програми на спортен клуб "ИПОН" с думите:

"От 20 г. не съм в ИПОН, какво ще ми спрягаш, Кутев, името". 

На въпрос как ще коментира описанието на новия премиер, дадено от Трифонов (б. ред. - да е завършил университет, да знае чужди езици и да не прилича на досегашния министър-председател), Борисов обясни, че никога повече няма да видим канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция да се разхождат из София с премиер. 

Стана ясно и че Борисов иска да види лидера "Има такъв народ" като премиер и даже му стискал палци. 

Той попита и кои са "тези негодници", които са подслушвали, след като не е давал разпореждане.

"Трябва ли всички като Стъки да действаме, за да излезе една истина наяве? Това не е демокрация, така не се прави, но явно това е начинът", категоричен е лидерът на ГЕРБ. 

Ще "погинат" ли българите

В края на брифинга си Борисов засегна и темата с бавния темп на ваксиниране. Той заяви, че го е срам от това, че е ходил да се моли на Урсула фон дер Лайен. Казал й: "Моля ти се, ще погинеме българите, дайте ваксини". 

Според него в министерството на здравеопазването "сигурно са някакви откачени хора": "За какво се молих аз, бе". 

Оценката на служебното правителство от ГЕРБ 

Преди да се появи Борисов, Тома Биков, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Томислав Дончев "дадоха оценка" на служебното правителство.

Бившият социален министър коментира мерките и бюджета, като според нея състоянието на бюджета е добро. 

Костадин Ангелов, бивш здравен министър, започна да показва снимки от профила на настоящия министър Стойчо Кацаров, които доказвали, че е "антиваксър".

"България е единствената страна в ЕС, която има антиваксър за здравен министър", смята той. 

Ангелов заподозря, че ще стартира процедура за отказване на доставки на ваксини и че ще ги бракуваме.

"В момента умишлено подготвят страната за 4-та вълна и никога в МЗ не е вилнял такъм лобизъм", категоричен е той. 

Тома Биков от своя страна пък обясни, че служебното правителство е е коалиционен кабинет - на БСП, Демократична България и Изправи се! Мутри вън!, които се ползва с подкрепа на ДПС. Според него има конкретни представители на тези политически формации.

"Има трима министри на БСП - Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Христо Бозуков. На Демократична България са Кирил Петков, Асен Василев и Стойчо Кацарлов, а Велислав Минеков е на "Изправи се! Мутри вън!", смята Биков. 

Бившият вицепремиер Томислав Дончев изброи и какво е свършило служебното правителство за месец - "дълбоко окопаване във всякакви структури и предизборна пропаганда и агитация". От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще внесе жалба до ЦИК, защото има изказвания на служебния премиер Янев и хора от кабинета, които са намеса в изборния процес и водят до полза на едни партии и вреда на други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови