Борисов: В България има голям потенциал за емиратски инвестиции

OFFNews 06 октомври 2019 в 16:43 1909 5

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

„Нашите две страни играят важна роля в своите региони. Имаме сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. Заинтересовани сме да развиваме сътрудничество в областите от взаимен интерес поради геополитическата важност и взаимосвързаност на нашите региони“, каза Борисов.

По думите му откриването взаимно на посолства в София и Абу Даби вече дава положителни резултати и създава условия за значително улесняване на двустранния диалог и търговско-икономическото сътрудничество.

Според българския министър-председател има голям потенциал за емиратски инвестиции у нас в сектори, които биха предизвикали интереса на фирми от ОАЕ, например високи технологии, транспорт, земеделие, хранително-вкусова промишленост, енергетика, туризъм.

„Очакваме конкретни стъпки от емиратска страна в сферата на икономическото сътрудничество и увеличаването на стокообмена“, заяви премиерът Борисов.

Българският министър-председател акцентира и върху значението на секторното сътрудничество в сферата на вътрешните работи, борбата срещу организираната престъпност и тероризма.

Според него двете страни могат да обменят ценен опит относно стабилността и сигурността:

„След последните ни разговори през октомври 2018 г. политическите развития в света и региона потвърждават значението на обмена на специализиран опит и информация за противодействие на всички рискове и заплахи, произтичащи от радикални и екстремистки организации и идеологии“, изтъкна българският премиер.

Борисов поднови поканата към шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да посети България, като подчерта, че "визитата ще издигне отношенията на нашите две страни на още по-високо ниво", съобщават от правителствената пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

5

kokoten

07.10 2019 в 16:07

...вече не е смешно,Мутро....нещо ново трябва да спретнеш...

23293

4

Стефан

07.10 2019 в 02:56

Е те нали вече инвестираха. В джамии. В това число - в най-голямата в европа, в Кърджали. Уж българскки град.
Бегай го лапай на мюезина.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

06.10 2019 в 20:13

А!!! Ма ний туй го знайм, бе Бочко.. Още от га Трайчото изгоря покрай басейна..
Нъл щяха шейховете АМ "ЧЕРНО МОРЕ" да ни дигат.. От Малко Търново до Русе..
Пък ний с гледкане на офцете им да ги изплащаме..
Пък то - ни магистрала, ни оФце..
Сал ти подлъга маса IT-специалисти курсове за овчари да карат..

18551

2

Нострадамус

06.10 2019 в 19:37

Може ли някой да обесни десетките милиони, които ще отидат за това скимване на Владетеля ни, с какво ще помогнат на липсващата ни икономика!