В памет на един български шофьор

Последна промяна на 23 юли 2012 в 16:49 2311 5

Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС
Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС

В суматохата около загиналите израелски туристи беше незаслужено забравен човекът, загинал заедно с тях при изпълнение на служебните си задължения, а именно 36-годишният шофьор от с. село Юруково, Якоруда Мустафа Кьосов.

Мустафа Кьосов беше забравен напълно умишлено и по политически причини, просто защото се е случило да е от неудобна религия.

Нито един български политик не демонстрира своята религиозна толерантност и не отиде на погребението на г-н Кьосов за да отдаде почит в последния му път, нито един български политик не пое ангажимент към семейството на г-н Кьосов, макар в последните дни да се наслушахме на критиките от страна на правителството на някаква малка източна страна колко ни била зле сигурността и как трябвало да пазим техните граждани като писани яйца, когато идват да играят хазарт и да ползват евтини проститутки.

Зер, сигурността на израелските граждани е много по важна за Република България, отколкото сигурността и благоденствието на нейните собствени граждани, както и сигурността и благоденствието на всички останали туристи идващи в България наистина да почиват, а не да носят домашните си геополитически проблеми.

Публикуваме този текст, с незначителни уточнения, изпратен ни от читател, който е посочил името си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.08 2012 в 17:29

"... колко мъка има по този свят..." знаете нататък. Няма да коментирам. Бог да го прости човека. Мир на праха му.

26.07 2012 в 15:48

Нито едно официално лице на погребението. 10000 лв. еднократна помощ и венец. И толкоз. Как поне от кумова срама не пратиха някой местен депутат от ГЕРБ? А като сравним как реагираха и скърбяха за жертвите си в Израел, става още по-зле. Много сме тези, дето се възмутиха, нали? Сега освен гняв към управляващите, можем и да направим нещо за семейството на този нещастен човек. От вчера има дарителска SMS кампания на номер 17777 за 3-те оператора с текст DMS MUSTAFA.
http://dmsbg.com/index.php?page=4&spage=2&item=323&p=0

23.07 2012 в 20:26

Да възможно е, и аз четох, че някой от туристите като се прибрали казали, че шофьорът помолил да не се слага нищо в багажното около някаква черна чанта. Не че това означава нещо, може да е бил помолен и от 'истинският атентатор'. Като приключи разследването ще се знае наистина...

23.07 2012 в 19:24

Това с хазарта и проститутките идва малко в повече на статията.

Извън това, за проклетия, човекът най-вероятно е в кръга на подозираните. Точно защото е от неправилната религия. И поне докато не се поразнищят работите около атентата, никой политик няма да рискува да каже добра дума за него. Дано поне близките му са случили на свестен ходжа.

23.07 2012 в 17:56

Ние от форума много пъти сме организирали всякакви кампании, нека помогнем на това осиротяло семейство, те заслужават помощ като всички други.
Във форума има хора с различни професии - нека помогнем !
 
X