Социалните мрежи за дебилите на Иво Христов: Позор! Антибългарин! Оставка!

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2017 в 08:11 13757 10

Изявлението на депутата от БСП професор Иво Христов, че 80 процента от българите са дебилни и подкрепата на тезата на Кремъл, че Червената армия е спасила българските евреи, предизвикаха лавина от коментари в социалните мрежи.

Остра позиция изразиха основно хора, свързани с дясното в България.

Ето някои от тях:

Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев:


Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена.

Първо, то е безобразно оскърбление към паметта на хората, които с огромен риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски произход - свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и обикновени граждани.

(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия...)

Второ - то е гавра с чувствата и традициите на нашия народ. В цялата ни модерна история, огромното мнозинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и против всяка форма на политическо насилие.

Трето - то е нечувана обида към мнозинството от българите днес. Нищо не може да оправдае определението “дебили” - и то за хора, които с основание се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото твърдение, че тази човечност е била конюнктурен продукт на войната между две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, но може би най-важно: Тази обида произлиза от представител на традицията на агресивно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и никога не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и чужда военна сила, извърши и най-мащабното престъпление на етническа основа в българската история - срамния “Възродителен процес”. Престъпление, чийто тежки последици тегнат и до днес.

Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане.

Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов: 

Изпитвам отвращение и погнуса от изявлението на Иво Христов по повод спасяването на българските евреи. Неговите думи са съвършен израз на национален нихилизъм и слугинаж на чужда държава.

Заслугите на България за спасяването на 50 000 евреи са световно признати и са едно от най-големите цивилизационни достижения на народа ни в ХХ век. Подробностите за тези драматични дни всеки може да намери в книгите на Габриеле Нисим „Човекът, който спря Хитлер“, на Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер“, както и в „Спомени“ на Димитър Пешев. Аз лично ще добавя и свидетелствата на моя дядо д-р Никола Дуров, който е един от 42–та депутати в 25-то Народно събрание, подписали петицията за спасяването на своите съграждани от еврейски произход. Никаква Червена армия не е била в мислите и в действията им. Просто са защитавали с имената си честта на българския народ и неговата етническа толерантност.

Ще отбележа, че президентът Желев беше на път да прекъсне посещението си в САЩ, научавайки, че приносът на България не е отразен в музея на Холокоста. Пропускът беше незабавно отстранен и беше поднесено официално извинение от американските власти.

Само антибългарин може по такъв недостоен начин да омаловажи и пренебрегне международно признати заслуги на народа си. Позор!

Бившият икономически министър и кандидат за президент Трайчо Трайков:

Разговорът за националната памет и чест били за жалкия глупак отклоняване на вниманието от важната според него тема - оскверняване на оня паметник... Опасявам се обаче, че човекът с основание е народен представител - бая народ си е точно представен чрез него. По причина на същото осъзнаване, навремето спрях да започвам отговорите си на някои парламентарни въпроси (обикновено от Атака) с увода, че явно е необходим образователен ценз за парламента.

Активистът на "Протестна мрежа" Асен Генов:

Между другото, изказването на депутата от БСП Иво Христов (доцент или професор, така и не се разбва) е много по-скандално от това, а Тони "Шайката". Ако има справедливост, след Антон Тодоров и Иво Христов трябва да излети от парламента.

Членът на националното ръководство на ДСБ Грети Стефанова:

Със сигурност "проф." иво христов не заслужава такова внимание, ако не стоеше пред името му - български депутат. Не трябва да забравяме, че благодарение на неговата червена армия е избит елитът на България, начело с високо образовани в Европа, интелигентни, умни, предприемчиви, РОДОЛЮБИВИ български депутати. На такива като него дължим заличаването на морала и справедливостта в обществото, заличаване на образованието и надсмиване над възпитанието, като национални ценности. На такива, като него дължим безнаказаността, като характеристика на комунистическата представа за начин на живот, за лесно забогатяване, обирайки и убивайки собствениците на имоти, предприятия, мелници, театри, домове за сираци, санаториуми за бедни и още, и още. На "другарите" дължим последното място в Европа по всички класации и на тяхната алчност, неграмотност, чувство за ненаказаност, трайно загнездени в българското общество от девети септември 1944, до днес. Този другар на червената армия доказва за кой ли път, че само общество, извършило лустрация на доказани престъпници, заклеймило убийци и крадци, само такова общество може да се развива напред и да даде БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА СИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

10

Манолова

10.11 2017 в 10:57

“ДЕБИЛНОСТ
проф. Стоименов©, доц. Рачев©
Дебилност: ........ букв. слабост на ума. Дебилните ......имат относително добре развита реч, втората им сигнална система по правило е достатъчно развита, но тяхното мислене не достига до логични абстракции и понятия, то е предимно конкретно, образно..... Обикновено се трудят под чуждо ръководство, но някои могат да работят и самостоятелно….. Те са лесно внушаеми, често изпадат под чуждо влияние и понякога стават оръдие в ръцете на престъпници и хора със зъл умисъл... и т.н – виж пълен текст: http://medicine-bg.net/diferentzialna-diagnoza/697-385
Съдейки по политиците, които избираме, явно страдаме от някакъв тип социална дебилност. В НС, като представителна извадка на обществото, съотношението е почти същото. Иво Христов определено не е от 80-те % в НС. Напоследък управл. политики в областите образование, наука, култура, здравеопазване, социална сфера, като че ли се цѐлят в увеличаването на тези 80%. Нарочно или поради слабост на ума?

6947

9

theprofet

09.11 2017 в 14:08

Не 80%, много повече са!!!

25765

8

Victimized

08.11 2017 в 10:49

Дясното ни пространство, плюс умните и красивите, се припознаха в тези 80% страшно бързо.
Ако може някой от тези които критикуват изказването, да излезе и аргументирано да докаже обратното.
Който и да е, нямам предпочитания.
И всичките там, раданчовци, трайчовци, асенчовци можеха вместо да се пеняват да се опитат да го опровергаят.
Не, те искат оставка и се чувстват обидени. Типично по американо/либертариански тип.
Ама той и Алеко намеква за такова нещо в най-популярната си творба, и той сигурно е анти-българин.

15256

7

mendi

08.11 2017 в 10:22

Подкрепям!
Дебили сме, щом изпращаме такива като тоя в парламента!

10571

4

Hissarion

08.11 2017 в 09:42

Малко извадено от контекста изглежда изказването на пишман-професора, за да го хулят така. Комунисти, безродници, антибългари...бясна слюнка напира по устните Ви. Къде отидоха рационалните аргументи, господа национал-демократи?

8951

3

AnderXale

08.11 2017 в 09:06

Ахахаха, дебилите са се засегнали. Истината боли! А не може някакви НПО платени измекяри да диктуват обществения ред в държавата!

8596

1

NikiDanev

08.11 2017 в 08:33

Моля, не пипайте от парламента Иво Дебила. Той е там представен от не малка част от своите избиратели. Той им е огледалото. Така във всеки момент виждаме и знаем какво представляват те. Само да попитам - доста хора се изказаха по този повод, някои от думите им бяха далеч по смислени, дълбоки и обективни, защо точно тези решихте да цитирате. Още повече, че редактирани, изглеждат доста глупаво, например тези на Трайчо Трайков, а дори и на Асен Генов. Мдаа, много обективна медия.