2,8 години затвор за българин в САЩ

Юлиан Христов 24 март 2012 в 10:40 1438 0

Осъдиха българин за точене на банкови сметки в САЩ. Снимка: БГНЕС
Осъдиха българин за точене на банкови сметки в САЩ. Снимка: БГНЕС

Американски съд осъди на две години и осем месеца затвор 29-годишния българин Христо Костов.

Мъжът ще прекара 32 месеца във федерален затвор за това, че е участвал в международна схема за източване на дебитни и кредитни карти. Костов получи и още две години условно, както и да върне 47 495 долара.

Според прокурорите Костов е бил в съдружие заедно с други българи в САЩ и чужбина, които използвали скимиращи устройства и камери, които използвали за кражба на потребителска информация на различни места в щата Мериленд. След това изпращали информацията по имейл до съучастници в България. С откраднатите данни кодирали фалшиви банкови карти.

В началото на март друг български гражданин - 32-годишният Иво Светозаров Дамянов, бе осъден на 75 месеца федерален затвор и да върне 442 169 долара, откраднати от чужди сметки с фалшиви карти през 2010 и 2011 г. Трети обвиняем по делото - Христо Димитров Костов, все още се издирва.

По свързано със случая дело друг български гражданин – Стойчо Лазаров, се призна за виновен в съучастие по обвинението за кражба на самоличност и банкова измама и ще бъде осъден на 10 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови