Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Радев призова за обща стратегия за решаване на миграционната криза

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 17 февруари 2017 в 19:0221354

Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа.

Той посочи, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение на проблема - както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците, и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

„Нито една държава не беше подготвена, когато тази криза започна, и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци“, посочи президентът.

По думите му, за да има успех бъдещата обща стратегия по миграционната криза, трябва да се отговори на въпроса каква е истинската интеграция и как се постига.

„Когато идваш в дадена държава, трябва да спазваш правилата. В това какво запазваш от своите ценности и какви нови ценности ще приемеш, е и отговорът на въпроса за интегрирането в дадено общество“, коментира президентът. 

В срещата участваха комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, министри.
Nik68

Рейтинг : 3103

18.02 2017 в 16:24 4
+ 1
- 0
Ако някой те нарече негър Балкански - официално опровержение ли трябва да има. На моменти направо ме омерзяваш с вдлъбнотастта си.
Ал Кин

Рейтинг : -2913

17.02 2017 в 21:48 3
+ 1
- 22
Докато се изказвал нашия непочервенял викат, че кафенето отвън направило страхотен оборот.
Професор Балкански

Рейтинг : 70906

17.02 2017 в 20:18 2
+ 0
- 2
Тоя Йоханес Хан същия ли е, с оня доклад "България след българите"? Защо още няма официално опровержение за авторството му? Omerzen sum.
torbalancho

Рейтинг : 2723

17.02 2017 в 20:10 1
+ 3
- 10
каква криза, в този кенеф и африканците не им се стои!!!!! като ги пуснеш се чупя веднага от тук!!!!
 
Още от : Политика
30 март 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.