Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Правителството даде офис на президента за след мандата му

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 януари 2017 в 13:0288845

Правителството отпусна офис на президента Росен Плевнелиев, който той да ползва след мандата си. Тази възможност се дава от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България. На заседанието си правителство в сряда даде съгласието си да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване на офис от 192 кв. м. Офисът се намира на столичния бул. „Цариградско шосе” № 111 ж при София тех парк, който беше създаден по инициатива на държавния глава.

Също днес правителството даде на Столична община правото да се разпорежда с бивши конюшни, в които ще бъде настанена част от администрацията на Регионалния исторически музей – София.  Сградите са част от капитала на „Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД. Имотите, които представляват балнеолечебница, санаториум, склад и бивша конюшня, се намират в район „Овча купел” в София. Сградите се нуждаят от значителни инвестиции и средства за поддръжката им, с каквито дружеството не разполага. Регионалният исторически музей ще се грижи за тях със средства от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на сграда, собственост на ДП „Пристанищна инфраструктура“, и беше дадено съгласие тя да бъде съборена. Едноетажната постройка е неизползваема и в лошо състояние. Намира се на територията на пристанищен терминал „Бургас Изток 1“. Промяната ще даде възможност за разчистване на терена и продължаване реализацията на проекта за изграждане на зона за обществен достъп на транспортен възел – морска гара, железопътна гара и автогара – Бургас. Целта е пристанищният терминал да се превърне в предпочитано инфраструктурно съоръжение и съвременен градски, интермодален и логистичен транспортен център, съобщават от правителствения пресцентър.
Чичолина

Рейтинг : 648

11.01 2017 в 15:19 5
+ 1
- 13
Офис имаше и Желев, ще има и Радев и т.н.
Чичолина

Рейтинг : 648

11.01 2017 в 15:18 4
+ 1
- 11
Правителството даде днес съгласието си на президента Георги Първанов да бъде учредено безсрочното право на безвъзмездно ползване върху два имота за извършване на обществена дейност. Имотите са две ателиета на ул. "Проф. Александър Фол" №2 в София, са с обща площ от 150 кв. м. Държавният глава ще ги получи, след като приключи мандатът му в края на януари.

Петър Стоянов безвъзмездно ще ползва офис на бул. “Васил Левски” в правото му като президент на България в периода 1997-2002 г., съобщиха от правителствената информационна служба.
Офисът е частна държавна собственост и той се предоставя за ползване от Петър Стоянов на основание чл. 4, ал. 1 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България, за извършване на обществена дейност.
sottozero

Рейтинг : 12298

11.01 2017 в 15:09 3
+ 13
- 1


Защо аз ще плащам за офиса на офшорния милионер от Аспен?
Нострадамус

Рейтинг : 4074

11.01 2017 в 14:45 2
+ 21
- 4
Mутрата Борисофф се отплаща на плазмодия Пневнев за това, че протака два месеца и не назначи СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ КАКТО ПОВЕЛЯВА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ и ИЗМИСЛЕНИЯ президент плевнев НАРУШИХА НАЙ-БРУТАЛНО КОНСТИТУЦИЯТА !!!
Red or Dead

Рейтинг : 43765

11.01 2017 в 13:18 1
+ 30
- 2
Надявам се “офиса“ на асенов да е в....ЦСЗ....може да му разрешат да лепне едно тапетче на.......Колорадските бръмбари..:))))))
 
Още от : Политика
30 март 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.