Време е да закрием БХК (видео)

OFFNews 25 май 2017 в 13:39 5280 8

Снимка БХК/Youtube

Мария Черешева, зам.-председател на Асоциацията на Европейските Журналисти

Българският хелзинкски комитет (БХК) стартира кампания за закриването си с видеоклип, в който активисти, общественици и журналисти питат "Кога ще изчезне БХК?".

"Имам една мечта, Българският хелзинкски комитет да не съществува. Питам, кога ще изчезне Българският хелзинкски комитет, кога?" - така започва видеото, част от стартиралата кампания "Да закрием БХК".

В клипа участват директорът на Национална мрежа за децата Георги Богданов, журналистите Ирина Недева и Мария Черешева, активистите Капка Панайотова, Виктор Лилов, Огнян Исаев, Симеон Василев и Стана Илиев, Орлин Спасов от фондация „Медийна демокрация" и Надя Шабани от Български център за нестопанско право -  те апелират за закриването на БХК.

Във видеото си БХК обявява, че ще се самозакрие - тогава, когато се постигне пълното зачитане на правата на човека в България, и призовава хората да подкрепят усилията в тази посока.

Посланието на кампанията "Да закрием БХК" е отговор на най-яростните критици на организацията, които често призовават за нейното закриване и за забрана на дейността на неправителствения сектор въобще, пишат в писмото си до медиите от БХК. "Те обаче никога не описват как ще изглежда България, ако исканото от тях се случи. Без правозащитни организации нямаше да има въвеждане на Закон за правна помощ или Закон за защита от дискриминация. Грубите нарушения в домовете за възрастни хора с увреждания и психични разстройства или в детските домове щяха да останат скрити.", казват още от правозащитната организация. 

"Една неправителствена организация съществува, за да изпълни мисията си, а нашата е да насърчаваме спазването и защитата на правата на човека. В един идеален свят няма да има нужда от защитници на правата на човека и организации като нашата, защото нарушенията на човешки права ще бъдат максимално ограничени, а съдебната система и законодателство ще работят достатъчно ефективно, за да се справят с тяхното отстраняване", заяви Светла Баева, директор на програма "Кампании и комуникации" на БХК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

8

Denis Rizanov

25.05 2017 в 20:25

Не, samael, не.

"Във видеото си БХК обявява, че ще се самозакрие - тогава, когато се постигне пълното зачитане на правата на човека в България, и призовава хората да подкрепят усилията в тази посока."

Правят си вербални чекии един на друг и се опитват да фокусират общественото мнение върху себе си. Защото отиват в нищото.
Това са напъни да заслужат парите, защото усещат, че занапред все повече ще намаляват, а в същото време все повече хора ще мечтаят да ги бесят лично. Един по един, без сапун и с много пробождания на шила преди да ги качат на въжето.

63994

6

Red or Dead

25.05 2017 в 19:19

"Да закрием БХК"........а 'А за Б'........КОГА!!!!
Апропо, щом викторчУ лилофф-шльоканият е там, значи нещо смърди:(

14048

5

voododoll

25.05 2017 в 17:24

Тази анти-българска организация трябва да бъде закрита! Не защитава правата на Българите а само правата на малцинствата и емигрантите. Колко пъти защитаваха антибългаски престъпници!? Толкова стига!

42249

3

Denis Rizanov

25.05 2017 в 14:34

В клипа участват директорът... , журналистите... , АКТИВИСТИТЕ... Виктор Лилов...

ТОЯ ПА ДО ВЧЕРА БЕШЕ ПАРТИЕН ВОЖД НА ПЕДЕРАСИТЕ И ЛЕСБИЙКИТЕ, ДНЕС КАТО ГО ИЗГОНИХА СТАНА... АКТИВИСТ...
ХА-ХА-ХАХХХХ.

42249

2

Denis Rizanov

25.05 2017 в 14:25

УБИЙ БХК, СПАСИ БЪЛГАРЧЕ.

15614

1

OTBPAT

25.05 2017 в 14:25

Попитайте (се) защо БХК се възприема по този начин :))