Разкриха банда от испанци, германци, българи и албанци, организирала наркотрафик в касети с лимони

OFFNews 10 май 2024 в 17:27 20288 0

бандити

Снимка Националната полиция на Испания

Испанската полиция е разбила международна банда, която е пренасяла тонове канабис от Испания в Германия, скрити под лимони. По време на акцията са претърсени 21 къщи във Висбаден, Санкт Аугустин (Северен Рейн-Вестфалия) и Мюнхен, както и 13 апартамента в Марбея и околността, съобщи германският "Билд".

"Разследването разкри и връзки между организацията и видни членове на Hells Angels (незаконен международен мотоциклетен клуб) - както германски, така и испански, както и албанци и българи, всички с "биография" в трафика на наркотици", посочват от испанската полиция.

Разследващите са идентифицирали общо 21 заподозрени (от 22 до 45 г.), за които се смята, че са спечелили милиони от доставките на наркотици.

През декември 2022 г. френската полиция конфискува 380 000 евро на границата с Испания. Оттам следите водят към Марбея и Германия.

Испанската полиция сега обяснява следното:

"Ръководителите на мрежата - двама германци от ирански и марокански произход - са управлявали ресторант в град Пуерто Банус, където са провеждали срещи с други наркотрафиканти."

Те били "охранявани от въоръжени колумбийци, чиято задача била да ги предпазват от нападения на други престъпни организации или от опити за кражба на стоките им".

През юни 2023 г. започват и първите им прояви. В Баден-Вюртемберг полицаи откриват 30 килограма трева в щайги с лимони, предназначени за компания във Висбаден. Разследващите прехващат 40-килограмова доставка, арестуват двама заподозрени (на 49 и 47 г.) и откриват доказателства за наличието на склад в Бишофсхайм (Хесен).

Говорителката на полицията Лаура Кауфман-Конрад каза тогава, че "в Бишофсхайм са иззети около 320 килограма хашиш и почти 540 килограма марихуана". По-голямата част от наркотиците са били скрити под палети, пълни с лимони. Арестувани са още трима мъже. По време на по-нататъшните претърсвания следователите откриват 130 килограма марихуана, 20 килограма хашиш и дреха на "Ангелите на ада" (Hells Angels).

Федералната криминална полиция вече обяви, че при осъществяването на своята дейност групата е проявила изключително насилие. Сблъсъците с конкуренти завършвали с палежи, опити за убийства, изнудване и похищения.

По време на акцията полицията конфискува 180 000 евро, седем огнестрелни оръжия, боеприпаси от различен калибър и 30 килограма марихуана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови