Понеже сме коректна фирма и ебати пичовете, пускаме това право на отговор

Николаос Цитиридис 27 април 2016 в 15:47 24259 14

На редакционната ни поща днес пристигна писмо от Наталия Иванова, управител на "Изследователски център за клиентски мнения" (ИЦКМ), който се занимава с услугата „Сертификат за коректна фирма”.

Писмото на Иванова е по повод вчерашната публикация на OFFNews "Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича".

Публикуваме го без редакторска намеса:

В качеството си на управител на „ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР НА КЛИЕНТСКИТЕ МНЕНИЯ” ЕООД (ИЦНКМ) Ви пиша във връзка с публикация, поместена на Вашата интернет страница от 26.04.2016, озаглавена: „Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича", автор: неизвестен, като моля да вземете предвид следното.

Представляваното от мен дружество предлага услугата „Сертификат за коректна фирма”. Последният бива издаван след извършването на серия от проверки и анализи в съответствие с международните стандарти и практики досежно установяване на клиентски мнения относно качество, вид и т.н. на различни видове услуги, предлагани от конкретни търговски субекти.
Вашата публикация е озаглавена: „КЗП забрани сертификата „коректна фирма”. Цитира се информация относно заповед за забрана, издадена от КЗП във връзка с установени нелоялни практики. Макар и да липсва изрично позоваване на източника на тази информация, очевидно е че информацията е „взаимствана” от сайта на КЗП

В тази връзка бихме желали да отебележим, че във въпросната официална публикация от страна на КЗП НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ОТНОСНО СЕРТИФИКАТ „КОРЕКТНА ФИРМА”. В същото време Вашето онлайн издание, както споменахме по – горе е озаглавило статията КЗП забрани сертификата „коректна фирма”. Сертификат с идентично наименование се издава единствено от ИЦНКМ. По този начин поместената във Вашата информация статия, взаимствана от официалната публикация на КЗП, пряко се свързва с дейността на нашето дружество. В същото време от КЗП никъде изрично не са посочили, че предмет на официалната им публикация е конкретно „Сертификат коректна фирма” и че именно дружеството, което издава този сертификат подлежи на санкции.

В допълнение, бихме искали да фокусираме Вашето внимание и върху факта, че на ИЦКНМ не са връчвани каквито и да е документи или книжа от КЗП досежно установяването на нарушения или налагането на санкции от каквото и да е естество. Не ни е известно и издаването на такива актове срещу ИЦНКМ.

Не на последно място, моля, да премахнете гореспоменатата публикация до края на работния ден (27.04.2016). Считаме, че по този начин на Вашите читатели се предоставя подвеждаща информация, която би могла да се свърже с издавания от ИЦКНМ сертификат, което освен, че е заблуждение, уронва и авторитета на нашата организация. В противен случай, за нас не остава друга възможност освен ангажиране на Вашата отговорност по съдебен ред, с всички произтичащи за Вас неблагоприятни последици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

13

konstruktora

28.04 2016 в 10:04

Моята фирма беше на 3 месеца и още нямах нито една продажба, когато ми се обадиха и ми предложиха този сертификат. Дори бяха събрали 100 положителни мнения за моята фирма - направо им се смях с г... си! Ама има и такива които си го плащат и после го лепвата на видно място и лъжат (подвеждат) клиентите си.

12586

12

ramones79

28.04 2016 в 04:49

Иначе има известна хитрост или поне опит за такава в бизнес схемата им - на практика искат да продават доверие. Само че трябва първо да го изградят по отношение на себе си. А това е по-скоро трудно.
Да ви кажа ли кой още търгува с доверие? До някаква степен всички централни банки на държавите, защото откакто валутите не са напълно обезпечени със злато и активи, поне част от тяхната стойност на практика е... именно доверието. И така обменните курсове (стойността) на валутите в немалка степен отговарят на това - до каква степен света (бизнеса, икономиката, но също политиката, обществата и тн) има доверие във въпросната държава и нейната финансова и икономическа система и среда.

12586

11

ramones79

28.04 2016 в 04:44

Сертификати за качество, за отговаряне на някакви стандарти, добри практики и тн. съществуват много отдавна в света. Тези, донякъде, поне на външен вид се опитват да докарат същото.
Проблема е, че избива на продажба на въздух или на фалшив продукт. Защото да внушаваш кой е коректен и кой не си е доста претенциозно, тенденциозно и отиващо отатък на тънката линия на приемливо/неприемливо.

Нека си направят някакъв пакет от критерии и стандарти за качество, да извършват реално оценяване на фирмите, които желаят да го получат и вече - да си го продават. И да го дават не на всеки, който е готов да прати, а който е готов да им премине реално тестовете/проверките/оценъчният процес.

Може да се поучат от сертификатите на разни компании в сферата на онлайн и ИТ сигурността, там се издава определено ниво сертификат, но само ако отговаряш на определени изисквания, а това че си плащаш не е просто продажба на въздух, но освен сертификата - зад него стои и гаранция за потребителите до определен праг

12670

10

nunka

27.04 2016 в 20:55

Хаха,аз съм за отбора на "Ебати пича" :)

12678

9

ovgun

27.04 2016 в 18:45

Някой ден хората може и да се научат да не се залъгват, като някой им звъни по телефона без причина да иска да им продаде нещо и ако го рекламират по телевизията да не го ядат...

11300

8

Танг

27.04 2016 в 18:18

Тия ментета не ги ли е осъдил някой досега? Щото в съда ще им трябват доста дебели връзки за да изплуват въобще. Толкова им е скапана и надупчена постановката.

12012

7

MayW

27.04 2016 в 17:26

За съжаление съм част от хората, които са били на косъм да се включат в екипа на ИЦНКМ, занимаващи се с "раздаването"(срещу заплащане) на тези сертификати.
От наблюденията ми, смея да твърдя, че тази фирма е абсолютна глупост.
Първо, в системата са вкарани номера на фирми, които отдавна не функционират. Алгоритъмът е субективен.
Второ, освен несъществуващи фирми, въпросният център твърди, че се занимава с фирми на хора, притежаващи малък и среден бизнес. В повечето случаи малкият и среден бизнес се изявява в малки магазинчета, бензиностанции на хора, доста от които пенсионери, попаднали по неволя в Търговския регистър.
Как да обясня на баба Пенка от село Ягода, която има павилионче за храна, което отваря само през летния сезон, че й е необходим Сетификат Коректна Фирма на стойност, равняваща се на половината й пенсия? (реален случай)

13859

6

Daering

27.04 2016 в 17:08

"Досежно"!" До-сеж-но". "Досежно"?" ДОСЕЖНО"! "досежжжжнннооооо"

Мммм... добре отлежала дума, с благороден червен цвят, с аромат на начетеност; леко тръпчив първоначален привкус, с оттенъци на номенклатурност и съмнителен завършек, събуждащ спомени за прашни канцеларии.

Явно уважаемата Наталия Иванова има влечение към каращисания изказ, както би казал някой родопчанин.

12522

5

omegov

27.04 2016 в 16:41

Кой обаче има правото да определя коя фирма е коректна и коя не? И изобщо каква стойност има подобен сертификат?мошенгии , хората отдавна са обяснили за кво иде реч точно , ама българина явно първо плаща и после търси да чете http://www.flagman.bg/article/81800