Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Мандатът на Плевнелиев: Не е за срам, не е и за гордост

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 12 януари 2017 в 10:0152201

Тази сутрин Фейсбук надмина себе си.

- Гнилоч! Пикоч! Сволоч!
- Велик! Голям! Ненадминат!

Става дума за отиващия си президент.

А според мен става дума всъщност за отиващата си България...

Абсурдни оценки.

Между тези две свръхкрайности пропастта става все по-дълбока и все по-широка.

Моето мнение за този човек като държавен глава не попада в подобна координатна система - двумерна, повърхностна, първосигнална, ултраемоционална, като на футболен мач, когато за нашия отбор дузпа винаги е имало, а за техния отбор винаги е нямало.

Всъщност, приключи мандат, от който няма за какво прекалено да се срамувам и няма за какво прекалено да се гордея.

Запис с дати от-до в най-новата история на България плюс някои подробности от пейзажа. За повечето от които бе хубаво, че ги имаше, а за по-малкото - лошо, че ги нямаше.

И с разбирането (базирано и на горчив личен опит), че като цяло, заради Конституцията, това е една малко измислена институция. като много други малко или много измислени неща в нашата все по-измислена демокрация.

Мнението на проф. Николай Слатински е от личния му фейсбук профил. Заглавието е на редакцията.
Професор Балкански

Рейтинг : 76675

12.01 2017 в 13:25 1
+ 10
- 3
Абе точно така е, т.нар. "Президентство" в България е една почти чисто церемониална, "измислена институция", въведена от СеДеСе-растията в момент на опиянение от властта, и като контра на Министър-председателя.

При един ремонт на Конституцията това недоразумение следва изобщо да отпадне. България е бедна страна, не е необходимо такова разточителство на държавни средства за издръжка на излишни политически институции.
 
Още от : Коментари
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.