УЕФА не пуска ЦСКА-София в Европа

OFFNews 03 април 2017 в 07:39 9040 2

ЦСКА-София няма да играе в европейските турнири, дори и да се класира втори или трети в крайното класиране. Новината е на вестник "Меридиан Мач", който се позовава на свои източници в българския футболен съюз.

В централата е пристигнало писмо от УЕФА, твърди изданието, в което се регламентира ситуацията. ЦСКА-София остава извън Лига Европа, защото УЕФА приема схемата между Литекс и Чавдар Етрополе за напълно нов клуб.

Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от "Правилника за лицензиране на УЕФА". В известието е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения.

В отсъствието на ЦСКА-София за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица.

При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия и първенецът на втората осмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

03.04 2017 в 10:10

Еми да се даде път на подуенските кухороги сини говеда. Няма лошо. Те имат титла да защитават.
Кой не знае за "ЕВРОИДИОТИТЕ" в Европа?
Не са ги мандръсали само в Грузия и Азърбайджан.
Време е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!