Лудогорец победи ЦСКА-София с два съмнителни гола

OFFNews 01 април 2017 в 21:50 3200 1

Снимка sportal.bg

Шампионът и лидер в класирането в Първа лига Лудогорец завърши редовния сезон с победа като гост с 2:0 над ЦСКА-София, но успехът дойде след сериозни съмнения за съдийска подкрепа за отбора от Разград.

И двата гола за гостите паднаха след сериозни съмнения, че играчите в зелено са се намирали в засада. Първият гол падна в 28-ата минута, когато Козмин Моци се разписа с глава след центриране от фаул на Вандерсон.

Видеоповторенията показаха, че румънецът е бил зад защитата на "червените", макар и с малко. В 41-ата минута Лудогорец нанесе втори удар. Единственият българин в зелено на терена Йордан Минев се пребори за топката, която попадна в Марселиньо.

Бразилецът изведе Вандерсон, откъснал се през центъра сам срещу Китанов, последва подаване към Кафу и последният вкара в празната врата за 2:0. И в тази ситуация домакините поискаха да бъде отсъдена засада на Вандерсон. Телевизията, която предава срещата, показа повторения от две камери. Първата показа, че няма засада, но втората - че има.

Така двата тима се оттеглиха на почивка, а след паузата ЦСКА-София притисна Лудогорец, но така и не стигна до гол.
В 53-ата минута домакините пропуснаха златен шанс да намалят, след като Фернандо Каранга изскочи очи в очи с вратаря на гостите Ренан, но стража на Лудогорец спаси. Последва пас на Арсенио отново към Каранга, но таранът на домакините отново не успя да вкара от два метра.

Малко по-късно Лудогорец едва не стигна до трети гол, но Джонатан Кафу не успя да насочи добре топката. До края играта беше доста нервна, а феновете по трибуните се забавляваха като скандираха "Мафия", пееха нецензурни песни по адрес на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев и изпълняваха хореографията си с хиляди картонени емблеми на ЦСКА.

Припомняме, че през седмицата беше провален търга за най-ценният актив на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, след като синдикът Дора Милева отказа да отвори единствената оферта с мотива, че не били допуснати други желаещи да участват на наддаването.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Козмин Моци 28
0:2 Джонатан Кафу 41

ЦСКА-СОФИЯ: 12. Китанов, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 6. Пинто, 9. Каранга, 10. Арсенио, 11. Манолев, 14. Бодуров, 19. Десподов, 20. Бумал, 26. Кулма

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 25. Минев, 6. Натанаел, 27. Моци, 5. Паломино, 8. Лукас Саша, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 22. Кафу, 28. Кешерю

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!