ЦСКА привлече аржентински плеймейкър

OFFNews 01 февруари 2021 в 16:14 1759 0

ЦСКА обяви официално първото си зимно попълнение. Това е халфът Федерико Варела. Той е на 25 години, аржентинец. Идва от турския Денизлиспор. Ще трябва да замени в отбора продадения на Панатинайкос Юнус Санкаре.

"ЦСКА привлече полузащитника Федерико Николас Варела Ескудеро. 25-годишният футболист се изявява като плеймейкър и през есента защитаваше цветовете на елитния турски Денизлиспор. Tой премина днес медицински прегледи и парафира личния си договор, след което се включи в следобедната тренировка на отбора. Не е изключено, по преценка на треньорския щаб, новото попълнение да направи своя неофициален дебют в утрешната контрола срещу Ботев (Враца).

Феде Варела, както е наричан халфа за по-кратко, има интересен път на развитие досега. Той е аржентинец по рождение, но детството му преминава в Испания, където получава местно гражданство. Кадър е на школата на Селта (Виго), след което преминава в швейцарския тим Стад Нион.

Качествата на младока впечатляват скаутите на Порто и на 18 годишна възраст техничарят подписва договор с "драконите". В продължение на три сезона Варела изиграва 70 мача и отбелязва 16 гола за дублиращия тим, а в началото на 2018 година е преотстъпен в Портимонензе, с който дебютира в елита на Португалия. Кариерата му продължава в испанската Сегунда дивизион с тимовете на Райо Махадахонда, Леганес и Лас Палмас, преди да се стигне до трансфера му в Денизлиспор", пише още в сайта на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!