Ювентус е първият финалист в Шампионската лига

OFFNews 09 май 2017 в 23:37 2847 1

Ювентус победи Монако с 2:1 и с общ резултат 4:1 напълно заслужено се класира за финала на тазгодишното издание на Шампионската лига.

Домакините поведоха в резултата в 33-ата минута. Дани Алвеш центрира от десния фланг, Марио Манджукич засече с глава, но вратаря Даниел Субашич със сетни сили изби. Топката обаче се върна в нападателя, който този път буквално разстреля стража за 1:0.

В 44-ата минута Алвеш направи резултата 2:0 и съвсем уби интригата. Субашич се наложи да боксира решително при центриране от корнер. Изчистената топка попадна на крака на защитника и с фамозно воле извън наказателното поле не остави никакъв шанс на Монако.

Гостите от княжеството все пак стигнаха до почетно попадение в 69-ата минута. След късо изпълнение на корнер, Жоао Моутиньо подава към Мбапе, който прекъсна серията на италианците от 689 минути без допуснат гол в Шампионска лига.

Ювентус ще се изправи на финала в Кардиф с победителя от другия полуфинален сблъсък между мадридските грандове Атлетико и Реал, които играят утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!