Монако ще опита да направи чудо срещу непобедимото катеначо на Ювентус

OFFNews 09 май 2017 в 15:20 2161 1

Мощната атака на Монако ще се опита за втори път да окупира непревземаемата крепост на Ювентус. Този път мисията на френския тим ще е изключително трудна.

Италианците приемат възпитаниците на треньора Леонардо Жардим във втори полуфинал от Шампионската лига след победа с 2:0 в първия мач на "Луи II".

Историята сочи, че до момента Юве никога не е отпадал от французи, но ще намерят сили в себе си „монегаските“ да преобърнат традициите?

Треньорът на торинския тим Масимилиано Алегри все пак предупреди за съществуването на известен риск и затова ще подходи предпазливо към реванша с мисълта за евентуален финал. Той излиза със същия състав от гостуването, като единствената промяна е влизането на изтърпелия наказание Сами Кедира вместо Клаудио Маркизио.

Очакванията са Жардим да заложи на почти същия състав, с който игра и в първия двубой. На традиционната пресконференция преди дуела треньорът заяви, че "ако играеш като луд, може да отбележиш три гола".

Любопитни факти:
*Ювентус няма крайна загуба от четирите досегашни полуфинала срещу френски отбори в евротурнирите.
*"Бианконерите" са спечелили всичките си 11 сблъсъка с френски съперници в Европа.
*"Старата госпожа" е със съдем сухи мрежи в последните си девет мача у дома в ШЛ. Ювентус е единственият тим без допуснат гол в елиминациите през този сезон.
*Монако е отбелязал 3 и повече голове в 27 мача през сезона. Ювентус е допускал два гола в един мач у дома в едва две от последните си 56 срещи.

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Алвеш, Пянич, Кедира, Сандро, Дибала, Манджукич, Игуаин.
Монако: Субашич, Сидибе, Жемерсон, Глик, Дирар, Лемар, Бакайоко, Фабиньо, Силва, Мбапе, Фалкао.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!