"Как БНТ 2 цензурира? Като дава думата на живо в ефир"

ОFFNews 21 април 2015 в 15:23 11903 9

Екатерина Генова.

Снимка БНТ

Екатерина Генова.

След като OFFNews потърси за коментар директорката на дирекция „БНТ Свят и региони“ Екатерина Генова, тя изпрати отговор на обвиненията на Венци Мицов, че сутрешният блок на БНТ 2 го е цензурирал.

Публикуваме отговора ѝ без редакторска намеса:

В петък вечер Оф нюз публикува текст, в който Венци Мицов се оплаква, че БНТ 2 го цензурира. Като човек от политическа партия „Глас народен“, музикантът твърди, че участието му на живо в „Добро утро с БНТ2“ отсъства от записа на предаването в сайта на БНТ. Става дума за ефира на сутрешния блок в четвъртък. Когато гледах Венци Мицов в живото излъчване, през ум не ми мина, че има нещо за цензуриране. Приказки, които можеш да чуеш на улицата и при всеки автомонтьор – има дупки по улиците, те явно не се виждат от мерцедесите на управляващите, ГЕРБ не се справят с дупките…/цитирам по памет/. Затова се изненадах, когато два дни по-късно приятелка ми се обади с въпроса „ти ли си цензорът на Венци Мицов?“.

Благодаря на Оф нюз, че в понеделник следобед успяха да ме намерят и да поискат и другата истина. Няма много за отговаряне на Венци Мицов. Да твърдиш, че си цензуриран, след като си говорил на живо в ефир, е нелепо. Но от уважение към хората, работещи в БНТ 2, предлагам фактите. Редакторът и репортерката на „Добро утро с БНТ 2“ не са говорили с музиканта-политик нито преди, нито след живото излъчване. Говорили са със сътрудничка, чийто координати са на фейсбук страницата „Кмете, дупка“. Страница, която не дава никаква представа, че е свързана с партията на Мицов. Репортерката видя за първи път Венци Мицов минути преди ефира и му зададе въпросите, които си беше намислила за страницата. Той отговори, каквото си беше намислил срещу софийските управници и ГЕРБ. Ефирът мина и замина. За липсата на интервюто от сайта, колегите са дали подробни пояснения на същата сътрудничка на „Кмете, дупка“ с име Светла. На записа звукът и картината са с технически проблем, което се случва и в най-добрите телевизии. На Светла е предложено да изпратим файла, за да го видят с очите си. Тя е отказала.

От „Добро утро с БНТ 2“ са готови да се подложат на детектор на лъжата/ако гласът народен казва това/, че не са споменавали СЕМ. Няма логика да се позоваваме на надзорника, когато има технически проблеми. Няма логика да бъде търсена цензура там, където поканените, включително и от политическите партии, говорят свободно и на живо в ефир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!