Майнагейт: Кметът предлага глупости, за да загази областният

21 октомври 2013 в 17:34 4393 7

Иван Тотев
Иван Тотев

Неизвестен подател изпрати до няколко медии записи на пловдивския кмет, в които той обяснява как Общинският съвет на града гласува умишлено незаконни решения, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. 

Записите най-вероятно са от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер на партията Иван Тотев.

Целта на подготвяните незаконни решения е вината за нереализираните проекти да пада върху областния управител Венцислав Каймаканов.

На един от записите се чува как Иван Тотев обявява, че готвят „брутално незаконно решение”. 

Ние много добре изиграхме областния управител и никой не разбра, обяснява кметът на Пловдив.

Окръжна прокуратура – Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив са се самосезирали след публикуваните днес аудиозаписи. Разпоредено е извършване на проверки, които се водят с оглед установяване наличието, респективно и липсата на достатъчно данни за извършени престъпления по чл. 282 от НК и чл. 339а от НК, съобщава Радио Пловдив.

Извършването на проверките е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР – Пловдив. Първоначално определеният срок за приключване на проверките е 30 дни. 

Пред Радио Пловдив Иван Тотев категорично отказа да коментира записите с аргумента, че не знае това къде и как е записвано.

Според Тотев напоследък е станало абсолютно ясно, че никой не може и не трябва да коментира записи, защото те винаги са частични, несъществуващи, извадени от контекста и отсъсващи от правния мир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!