Руският елит за Путин: Комплексиран лилипут! Загуби войната от Квартал 95

Дмитрий Чупраков за OFFNews 02 април 2023 в 10:39 18861 7

Йосиф Пригожин

Снимка Архив

Йосиф Пригожин

Преди дни изтече подслушан телефонен разговор между руския музикален продуцент Йосиф Пригожин (да не се бърка с Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер") и милиардера Фархад Ахмедов.

Въпреки че тези лица не са от вътрешния кръг на Путин, те все пак са част от елита. Техните разговори, нагласи и мисли говорят много за настроенията сред хората, които се възползват в максимална степен от разпределението на порциите от властта в Русия.

Разговорът започва с обсъждане на конфронтацията между ръководещите войната.

Йосиф Пригожин казва, че Игор Сечин, Сергей Лавров и Виктор Золотов подготвят заговор срещу руския министър на отбраната Сергей Шойгу, за да го свалят и да прехвърлят цялата отговорност за провала на войната върху него. За да направи това, тази троица чака подходящия момент:

„Слушайте, те се обединиха - Игор Иванович, Сергей Викторович и Золотов. Те обвиняват Шойгу за всичко. Наричат ​​го глупак - зад гърба му, разбира се. И имат за задача да го съборят, мамка му! Но сега не го правят – кумулативен момент. Да, но защото някой трябва да бъде обвинен [за провала].“

По-нататък Ахмедов изразява разочарованието си от проблемите в армията:

"Всички сектори [на икономиката] осраха. Нито един... Той каза, че главното е армията, но се оказва, че и армията я няма".

"Те прецакаха ситуацията. Прецакаха държавата. Прецакаха всичко. Те прецакаха всичко", добавя Ахмедов.

След това разговорът преминава в обсъждане на неуспехите на войната:

"Пре*бахме се! Защо изобщо я започнаха" - недоумява олигархът.

"Вижте, те са креативни... Загубиха, при това загубиха от "Квартал 95" [студиото за телевизионни аудиоразвлекателни програми, основано от Зеленски], по дяволите! Той [Путин] е бил вкаран в това говно. А и сам се вкара в него", добавя Пригожин.

По-нататък продуцентът споделя очакванията си за случващото се:

"Така че, дори ако той (Путин) се издъни и натисне копчето, цялата тази нация няма бъдеще. Това е всичко. Той ни е е*а всички в шиб*ната уста."

След това двамата представители на елита разменят мнения, очевидно за Путин и Медведев:

"Е*ати боклука. Е*ати боклуците. Е*ати комплексарщината и на тоя, и на другия! Шиб*ни лилипути. Недоразвити, шиб*ни комплексари! Мразя ги, всички хора ги мразят, е*ати. Е, въпросът е кога, по дяволите, ще свърши това? Как, по дяволите, ще свърши? Как, по дяволите, ще свърши?" - казва Ахмедов.

...и се оплаквате от санкциите:

"Не, това не е проблемът - не мога да си платя дори сметката за хотел. Нямам шиб*на карта. Трябва да имам кеш" - оплаква се Ахмедов.

"Какво имаш предвид?" - продуцентът е изненадан.

"Ами аз съм под санкции. За какво говориш? Имам парите, а не мога да ги харча".

След като видео от този разговор се появи в мрежата, Йосиф Пригожин бързо заявяви, че това е фалшификат. Продуцентът записа видео, на което той заеква блед от страх и се оправдава пред публиката. По-късно обаче, когато много експерти започнаха да потвърждават автентичността на записа, Пригожин смени тактиката и престана да отрича, че записът е истински.

На въпрос дали аудиото е автентично, той отговори така:

"Нека започнем с това, че съществува такова нещо като неприкосновеност на личния живот. Хората в частен разговор могат да говорят за всичко. Важното е какво казваш в действителност и как се държиш в живота и при различни обстоятелства."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

8

6екеr4о

05.04 2023 в 14:22

По принцип милиардерите у педеРацията са лично назначени от Путлер, а както всички научихме той е и злобен, и отмъстителен!

А джуджака не си и поплюва...

900

7

Маги Стралска

03.04 2023 в 12:11

имам чувството.... че пак некой ше фърчи..... от високите прозорци....

2994

6

Гражданин

02.04 2023 в 18:32

Вижте му само мутрата на тоя. Води се към елита на руската култура.

1236

5

БотоксПутю

02.04 2023 в 17:28

Не им е лесно на завалиите, как да не роптаят. Да имаш милиони и да не можеш да ги харчиш вече втора година. Те и двата джужака са на същото дередже. По-ниския вие на умряло, че му конфискуваха имотите в Италия и от сутрин до вечер плаши с ядрен апокалипсис..

2073

4

Johnny B Goode

02.04 2023 в 16:38

След година-две тези двамата ще се пишат "активни борци против путлеризма" и децата им ще ползват привилегии. Ако не паднат преди това от някой прозорец или не се удавят в басейна си, разбира се.

Иначе, могат ли изобщо руснаците да комуникират без "материть"?

2805

3

Едър Вредител

02.04 2023 в 11:12

Жуже ще опърди кожения а русия ще си остане васал на китай ако не я разпадне самия китай. Сега русчиите ше подскочат ама котката тоест китай не я интересува кво църкат мишоците. Кво стана в Бахмут стигнахте ли центъра или още крадете тоалетните чинии от градския кенеф и ритате микровълновите дет ги мислите за банкомати да пускат пари

345

1

Джендо Джедев

02.04 2023 в 10:49

Тия двамцата да си приготвят завещанията! ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!