Мариана Георгиева няма да дава съвети на Евгения Раданова

Ивайло Анев 06 август 2014 в 13:25 4468 4

Досегашният министър на младежта и спорта Мариана Георгиева заяви, че няма да съветва наследничката си от служебното правителство Евгения Раданова.

Бившата състезателка по шорттрек ще заема поста до предсрочните парламентарни избори на 5-ти октомври. Церемонията по символичното предаване на властта в Министерството на младежка и спорта продължи точно 2 минути и 20 секунди.

„Радвам се, че присъствате на предаването на властта в Министерството на младежта и спорта в ръцете на шампионката Евгения Раданова. За мен беше удоволствие да й пожелая успех. От сърце й пожелах също така да изпита личностно удовлетворение от това, което ще постигне за времето, в което е на този пост. Пред нея възможността е по-голяма, защото времето е лимитирано, но тя е шампионка и сигурно ще успее да постигне своето удовлетворение. Съвети не давам, аз просто й пожелавам успех и й казах, че трябва да продължи да работи в полза на спорта. Спортистите заслужават много всеотдайна работа и много доблест", заяви Георгиева.

"Вече разменихме няколко думи с професор Мариана Георгиев и сега ни предстои нова възможност да си кажем още от основните неща, които влизат в задълженията на министъра на спорта", каза на свой ред Раданова.

Очаква се следващата седмица новият служебен министър да представи екипа си. Първото нещо, което планира да направи, е да събере директорите на отделните дирекции в министерството и да се запознае с работата им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови