Партията-музей и Сергей

Юрий Йорданов Последна промяна на 24 юни 2014 в 15:21 7697 21

След себе си Станишев оставя една разнебитена партия и още, по-важното за нас - една объркана, изостанала страна. На БСП партия й е само името - инак е раздрънкана политическа играчка на едно непораснало дете, играещо на лидер и дресьор на динозавърче - каквото е БСП днес. Играчка, която е руското камионче и управлявана от дете с научна титла и айфон в ръката. Детето, което бе оставено да се наиграе от 2001 г. до днес.

Учило, недоучило, но с очила. Специалист по кителите, пагоните, с нагон към властта и игрите й, които не го изоставиха единствено през царстването му и ролята на вечен губещ по всички избори.

На един стадион, на който четири четвърти от поддръжниците са на възраст, родееща се с възрастта на дизеловия двигател, който стои във всеки камион.

Партия с интернет радио, в която мнозинството не знае, че има интернет. Партия, в която английският е езикът на враговете, които са ни съюзници.

Партия на богатите партийни аристократи с електорат, кореспондиращ само през пенсиите с държавата. Партия, в която социалните грижи струват буквално и метафорично 5 лева. Справка - последния полу-полу-мандат.

Партия, която цени кебапчетата наравно с Бузлуджа, Дядото, Русия и Европейския съюз едновременно. Политическа лудница, която управлява България и ни направи вечните последни класирали се по всички класации.

Партия, наричаща се Българска, но България бе само лого, рефрен, припев за блеенето на овцете, наричани благо "другари и другарки".

Объркаността на партията на бившите комунисти е огледално копие на днешна България. Страна, разкрачена между неясна самоличност, безличност с претенции, но без цел и с Европейска принадлежност по документи. Сертифицирани, с жълта европейска книжка.

Краят на българската кариера на Станишев (обявен или не днес) е краят на ерата и опитите на старите комунисти и учениците им да управляват както си могат, но вечно. За 25 години демократичен и социалистически комунизъм България се превърна в страна от Европа и живееща в XXI век, но управлявана по методите на Коминтерна и вожда Димитров.

Със Станишев си тръгват Димитров, Сталин, Коларов, Червенков, Живков. Остават Горбачов, Елцин, Путин. Станишев завещава на своите другари едно БКП, такова каквото завари, и което рекламираше по света и у нас като БСП.

Станишев оставя след себе си партия-музей.

Каквато, междувпрочем, е България днес. Държава-музей на светлото минало на седемдесетгодишните и наказание за всеки по-млад и нормален.

Страна музей на недоубилия ни комунизъм, силно искащ да е руски социализмът и да сме в Европа и XXI век.

Момчето си тръгва, музеят България остава. И ние сред руините му. Тъжно начало за осъзналите го, които са малцинство. Това е картината, другарки и другари, дами и господа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 14:31

Бие Си Пие-ту наистина са истински демократична партия - дедката от снимката до СерГеЯ е на комуноиден сбор с каскет на Янките от САЩ! РЕСПЕКТ!!!

25.06 2014 в 13:40

Я? Това не е ли другарят "Фифтийн-фифтийн" (15/15)? Господи, не съм суеверен, но тоя прилича досущ на теб? – мазен, коварен, подъл, вероломен, лъжлив, демагог, лицемер, ... вреден. Лика прилика сте си. И сега този виден херсонски болшевик, изпълнен с патриотичен плам тича да заеме евромандат, без да напусне ручането от централата на БСП...явно ще ръководи по таблета? То като гледам присъствието на Лапачите и Недосегаемите в парламента, така са си свикнали...да ги нема на работа... Даже и нацистът другарят Сидеров след като се сдоби с орден не влезли на работа... Оооо времена, о нрави? Идват избори и сега ще наточат всички езици да ни омаят, колко ни обичат и някои ще развържат кесиите, за да има "15/ 15" пак. И всичко по старому...

25.06 2014 в 00:02

Дами и господа Рицарят на Книгата, единствения и неповторим Серьога - ходещ и говорещ пример за това, че човешката алчност и глупост са по-безкрайни от вселената. Благодаря ти Серга, че напълно погреба този и без това вече велик фосил който е БСП. Пожелавам ти много успехи да направиш и същото с ПЕС.

24.06 2014 в 23:46

За да има Станишко, трябва са има много станишефове!!!
----------------
То ако проблема беше СерГей с мед да го намажеш, а милионите лузери които искат да бъдат нещо след като са пълно нищо!!!
----------------
Да предположим че пенсионерите са виновни за всичко, а що за млади хора са това които учат основно (ако може да се каже че учат) хуманитарни науки, или най-търсените професии пазач и шофьор, и почти са изчезнали инженерите.
---------------
БСП може и да изчезне, но 10-ките нароили се БСП-нца си остават, а най-страшното че елекетората от неграмотници и пълни некадърници се множи.
-------
Тоше би възкликнал "Другари и другарки, социОлизОмО в България победи"

24.06 2014 в 22:26

На миналите евроизбори 2/3 от гласовете за БСП са в циганските секции!!! Вие си определете тежеста на соцпенсионерите.

24.06 2014 в 22:15

Иванова, не задавай на автора въпроси, на които всеки мислещ човек има отговор. Потърси в в Уикипедия, какво се случва с мозъка на човека след 55-60 години, прочети за атрофията, за закърняващите рефлекси и всички други физиологични явления, характеризиращи понятието "старост". Има и такава наука, нарича се "геронтология". Да познаваш себе си и бъдещето си /евентуално/ няма нищо лошо, това е НОРМАЛНО!

24.06 2014 в 21:54

С опит за лъч оптимизъм, но донякъде неточен коментар. БСП навреме се сети, че електората и се топи и отдавна се преориентира към малцинствата. Истинският проблем са именно те. Възрастните хора се топят с всеки ден, но циганите ги заместват много успешно. А БСП погребва държавата.

24.06 2014 в 21:24

Ако това е прозрението на по-младите и активни българи,надежда има!Но,само надежда..ние по-възрастните, от сърцата на които още капе кръв, от канибализма на тази по-мракобесна от фашизма партия,още тегне страха от лапата на свирепата руска мечка,която все още поддържа жизнена 5-та си колона и по същество нито за миг не ни остави да избираме съдбата си..Тя е по-голямото зло и са нужни много години решителна и базкомпромисна битка.

24.06 2014 в 20:08

Към Юрий Йорданов -
..”седемдесетгодишните”.. и ..”всеки по-млад и нормален”.
Не знам дали авторът се занимава да чете коментарите под статиите си,защото имам два въпроса.Към него,не към другите читатели и коментатори.
От едната страна - „всеки по-млад” + „нормален”
От другата страна – „седемдесетгодишните” + ” ? ”
Така написано ,всеки може да си замести въпросителния знак с подходящия антоним.
Въпрос първи : Когато довърши статия,авторът чете ли я ?
Ако я чете,нека опита да обясни като на прост човек с какво са го подразнили „седемдесетгодишните”по принцип,а не , да речем,”електоратът на БСП в пенсионна възраст”.Ако,пък,е грешка на изказа,нека го уточни.Благодаря!

24.06 2014 в 19:52

Уви!
БСП НЕ е история.
И няма да стане докато едни хора продължават да избират офертата на БСП да живеят на гърба на други.
Хаха! Какъв парадокс! БКП уж беше партията на трудещите се!
Защото точно това е офертата на БСП и другарите социалисти:
гласувайте за нас и 'държавата' ще ви даде, а ние ще крадем.
Уж все безплатни неща, ама в живота няма нищо безплатно: за да има за даване, трябва да бъде взето от други или да продават държавата и интересите и.