Кратките истории на Калин Терзийски

Калин Терзийски 12 септември 2016 в 13:01 11490 6

Калин Терзийски

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ ОБИЧА ХОРАТА

Тъй като Калин Терзийски бил император на света и на още няколко неща, на него му се налагало да ходи сред хората и да разговаря с тях.

Той бил добър и справедлив владетел и хората го обичали. По влияние се равнявал на Зевс и на Тони Стораро.

Ходейки сред хората и виждайки колко мъдрост и красота има в тях, каква чистота има в душите им, в колите им и понякога - в телата им, той силно ги заобичал. И затова издал декрет - хората да не бъдат поголовно давени в тресавища и отравяни с ботулинов токсин като другите обикновени земеделски вредители. Каквато била практиката до преди това.

***

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ СЕ ХВАЩА НА РАБОТА

Калин Терзийски бил известен негодник и пройдоха.

По цял ден ловял мухи с уста, а също така и пишел книги, стихове и разни други гадости. Хората с право искали да го пречукат, но той се криел.

Но един ден у Калин Терзийски се извършила дълбока душевна трансформация. И той решил и се хванал здраво на работа.

Имал една бяла котка. Запрегнал я и почнал да оре с нея. Когато слънцето се вдигало на две копрали, той сядал и разпрягал котето, давал му мишки на прах, той изяждал две глави лук, па ставал пак и запрягал котето и дий, дий.

За две седмици изорали около седемдесет сантиметра. Калин Терзийски ги засял с извънредно редки орхидеи. И наесен - като ожънал - смлял орхидеите при мливаря и имал хубаво брашно - за хляб за цялата зима. А при глобалното затопляне тя била много кратка и Калин Терзийски не се измъчил чак толкова. Само котката му, бялата, която той наричал Сивушка, доста зор видяла. И въобще - мъка, толкова мъка има на тоя какво беше там.

***

КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ ПРОВЕЖДА РЕФЕРЕНДУМ

Калин Терзийски станал по едно време много известен политик. Това се случило внезапно някъде към четири и половина през нощта в някакъв юнски ден. От четири и половина до към пет и десет Калин Терзийски бил ужасяващо популярен политик и държавник. Даже се твърдяло, че го готвели за министър на регионалното разбитие, колтурата и премайнер минайстър.

Естествено, по това време нормалните хора спели и не разбрали нищо от това. Дори самият Калин Терзийски бил задрямал и не усетил колко е обичан от хората и какво огромно влияние има.

Но по едно време, с извинение, му се приходило по малка нужда - точно в края на периода му на най-голяма известност. И като отишъл до градината, за да изпразни мехура си, много силно му се приправил референдум. Бързо бързо се прибрал в одаята си, взел там каквото трябва за правене на референдум и - речено - сторено. Пата-кюта - направил го.

От това Българската държава след това процъфтяла и до сега си е все така - процъфтяла. До към шест без десет се очаква да е силно процъфтяла.

А Калин Терзийски си лежи и си гледа кефа сред целия този цъфтеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

5

Xenophont

13.09 2016 в 12:25

Някой може ли да сподели колко се плаща за да публикуваш такива....неща. Някак си отказвам да повярвам, че някоя редакция някъде по света би платила на "писателя" за такива редова...?

11480

4

Plagiat

12.09 2016 в 20:49

Споко, де!
Орачът Калин просто флиза фъф слофоформа за фермата...
(фъфля, щот снощи сънуфах Терфел Пулеф и го питах има ли сестра.....)

17439

3

мнение от IP

12.09 2016 в 15:40

Случаят е медицински. Очаквайте приказката за голямата нужда и запека с мигрантската криза, примесено с доза псевдобичуване и разбъркано с някое и друго изречение от известни автори.

20374

2

Стринка Минка

12.09 2016 в 15:10

Май в този случай не важи Чехов, че краткостта е сестра на таланта.
 
X

Подкастът на OFFNews