ВМРО обвини БНТ, че е свалила филм за българите в Македония

Мая Младенова 25 януари 2022 в 16:02 4889 1

Кадър от филма

Националният младежки комитет на ВМРО обвини БНТ, че е свалила от програмата си документален филм за гоненията срещу българи в Македония навръх посещението на Димитър Ковачевски у нас и организира протест пред телевизията тази вечер.

Става въпрос за филма на Милена Милотинова "Само защото бяха българи", заснет през 1999 г. и излъчва и преди по обществената телевизия.

Проверка на OFFNews показа, че филмът е присъствал в предварително обявената от БНТ програма. Обявява го и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в предаването "Денят започва с Георги Любенов" в неделя. Там Кошлуков посочва, че филмът ще бъде излъчен "този понеделник".

"Филмът не е свален. Той ще бъде излъчен в понеделник, 31 януари, в блок с филм за Гоце Делчев", отговориха от пиар отдела на БНТ на запитване на OFFNews. Разминаването оттам обясниха с техническа грешка в датата.

ВМРО се закани да излъчи довечера филма на фасадата на телевизията, а освен това поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов. 

Не закъсняха и реакции от други политически сили. Депутатът от ГЕРБ и бивш председател на медийната комисия в НС Тома Биков попита: "Защо този филм е отпаднал от програмата на обществената телевизия, въпреки че е било обявено, че ще бъде излъчен? На този въпрос трябва да отговори генералният директор на БНТ господин Емил Кошлуков." и "Има ли намеса отстрана на изпълнителната власт по отношение на програмната политика на обществената медия?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

1

Перпендикуляр

25.01 2022 в 17:25

Когато през 2020 година Заев дойде в София и ВМРО бяха в правителството Каракачанов поиска ли да пуснат този филм по телевизията? Няма как на годежа свекърът да каже на снахата "Ама ти имаш лоша слава"....