Владо Танев стана мениджър на предаване в TV7

ОFFNews 15 май 2014 в 18:34 7960 7

Владимир Танев
Владимир Танев

Журналистът и основател на групата "София без блокади" Владо Танев стана шеф на предаването "Дневен ред" по ТV7.

Танев съобщи във фейсбук, че е поел мениджърски функции в продукцията, като уточнява, че новият му ангажимент не бива да се обвързва с групата "София без блокади", на която е основател.

Става въпрос за създадената в разгара на летните протести "контактна група" от граждани, които търсеха съдействие от институциите за забрана на блокирането на улици от демонстрантите.

Отново през лятото името на Танев се появи в медиите по повод концерта на Роджър Уотърс, когато на сцената се появи огромен надпис "Оставка". Тогава журналистът коментира: "Роджър, не убивай моя тийнейджърски идол. Не позволявай да бъдеш употребен. Тази стена у нас, приятелю, е иззидана от омраза и противопоставяне. Твоята стена не е тяхната блокада, повярвай ми..."

Владо Танев е дългогодишен журналист. Бил е  програмен директор на "Дарик" по времето на събитията през 1997 г., когато радиото набра огромна популярност заради отразяването на протестите.

В кариерата си е бил и програмен и изпълнителен директор на радио "Нет" и заместник главен редактор на вестник "Стандарт". Свързан е и с проекта "Травъл ТВ".

Името му излезе и в проверката на журналисти за минало в ДС, откъдето стана ясно, че е бил агент на шести отдел с псевдоним "Спасов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков