Quantcast

Вестниците напускат Полиграфическия комбинат

За пръв път в историята си емблематичната сграда на българския печат остава без медии

ОFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 13:55 8740 4

Вестниците "Труд" и "24 часа" напускат Полиграфическия комбинат, научи ОFFNews. Двата големи всекидневника и другите издания на "Вестникарска група България" ще се изнесат от сградата на "Цариградско шосе" 47 и ще се преместят до летището. Така за пръв път в историята си Полиграфията, в която от десетилетия се печатат и списват едни от най-големите български вестници, остава без редакции.

Още преди година се заговори, че собственичката на медиите Венелина Гочева планира да продаде сградата, която служи за обезпечение по голям кредит. Към момента потвърждение за сделка няма, но екипите на всички издания вече са информирани за преместването. То ще е най-вероятно през септември.

В комбината остават печатницата и наемателите в по-малкото крило, откъм БТА. Луксозната офис част откъм улица "Ракитин" е с други собственици и промяна там няма, а дейността на наемателите не е свързана с медийния бизнес.

Сред изданията, които напускат емблематичното за пресата седалище, са още "България днес", "168 часа", "Жълт труд", списанията на групата  и др.

Само преди дни Венелина Гочева окончателно придоби собствеността върху изданията, след като прокуратурата вдигна запора на дяловете на предишния съсобственик на вестниците Любомир Павлов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.08 2014 в 20:52

СЕГА ВЕЧЕ МИ СЕ ИЗЯСНИ - КАКВА Е ДАЛАВЕРАТА МЕЖДУ ВАСИЛЕВ И МЕДИИТЕ ДЛЪЖНИЦИ. ФАКТЪТ, ЧЕ ПОЧТИ ТРИ ГОДИНИ КРЕДИТИТЕ НЕ СА ОБСЛУЖВАНИ, ПОКАЗВА, ЧЕ ИМА МАШИНАЦИЯ. ВЕРОЯТНО ВАСИЛЕВ, ГОЧЕВА, БАТКОВ И ДРУГИТЕ ИЗДАТЕЛИ СА СЕ ДОГОВОРИЛИ ДА ОБЯВЯТ УМИШЛЕН БАНКРУТ (КОЕТО Е ПОДСЪДНО И СЕ САНКЦИОНИРА ОТ ЗАКОНА), ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ И НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ И СЪОТВЕТНО ЦВ. ВАСИЛЕВ ИЛИ ХОРАТА, КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕГО, ДА ПРИДОБИЯТ АПЕТИТНИТ ИМОТИ НА ИЗДАНИЯТА, КАТО НАПРИМЕР ПОЛИГРАФИЧЕСКИЯТ КОМБИНАТ НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ. ЕТО ТОВА Е СЦЕНАРИЯТ; СЛЕД ИЗБОРИТЕ ХОРАТА, КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕГО, ЩЕ ПОЕМАТ СОБСТВЕНОСТТА НА ИМОТИТЕ НА ФАЛИРАЛИТЕ ИЗДАНИЯ.

09.08 2014 в 13:13

Ма да се преместят в Елин Пелин или още по добре в Ихтиман.

09.08 2014 в 02:07

То от онова обновяване от ВАЦ няма и помен. Когато не поддържаш, а само ползваш всичко се скапва.

08.08 2014 в 23:33

Нещата следват своето закономерно развитие. Още когато собственици на "Пресгрупата" и "Медиа Холдинг" бяха Любо Пъпката и Огнян Донев, Боко Тиквата беше хвърлил око на сградата. Ударът срещу тях /по 500 000 лв. гаранции/ чрез обвинения в пране на пари, които по-късно напълно отпаднаха, целеше да им се отнемат вестниците и най-вече - апетитната сграда в която предишните собственици /ВАЦ/ наляха милиони за ремонти и обновяване. Вестниците станаха собственост на Гочева и двама адвокати /подставени лица/, а сградата, пак чрез подставени лица и сложни врътки, трябва да прилапа Боко. Падането на правителството му малко пообърка нещата, но сега всичко си идва на мястото. Тепърва ще гледаме сеир ...