Венелин Петков става вторият човек в БТВ и директор на новините и спорта

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2014 в 17:59 5773 14

Венелин Петков
Венелин Петков

Венелин Петков поема поста Директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV.

С това водещият става вторият човек в телевизията след изпълнителния директор Павел Станчев. Така Венелин ще заеме позицията, в която до 7 февруари беше Люба Ризова.

На дирекцията на Петков са подчинени 3 направления - Новини, Актуални програмни и Спорт.

На 7 февруари за шеф на Актуални програми бе назначена Валя Гиздарска, която допреди това бе главен редактор на предаването на Росен Петров "Нека говорят".

Шеф на Спорт все още е Красимир Минев, който е в болнични, а новините имат няколко продуценти и на практика ще бъдат ръководени пряко от Венелин Петков.

„Журналистиката не е професия, а кауза. Винаги съм вярвал в това и съм приемал работата си в bTV Новините по този начин. Новата позиция носи много предизвикателства, които ще посрещна с всичко, на което опитът ми ме е научил. Вярвам, че заедно с екипа от топ професионалисти, които работят в bTV, ще продължим да правим най-добрите новини в българския ефир”, каза Венелин Петков по повод новата позиция.

„Много се радвам, че Венелин прие предизвикателството да поеме поста Директор „Новини, актуални предавания и спорт”. Той е едно от най-емблематичните лица на bTV и има всички качества, за да се справи успешно с новите си отговорности и да затвърди лидерската позиция на bTV”, заяви Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Венелин Петков е автор на множество материали, между които са поредицата „Пътуване в Афганистан” и филма „Трансформация” в bTV Документите, репортажите „Поражения”, „ Чиста вода” в bTV Репортерите и други.

Носител е на престижната американска награда за телевизионна журналистика „Пийбоди”.

Петков е магистър по английска филология в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. През 1996 г. печели стипендия на фондация "Фулбрайт" и заминава в САЩ, за да продължи образованието си. Има магистърска степен по телевизионна и радио-журналистика от най-стария факултет по журналистика в света в Университета на щата Мисури-Колумбия. По време на следването си работи в местния филиал на телевизионната верига NBC, а също и във филиала на радиоверигата NPR. След това кандидатства за стаж в CNN, където след това остава на работа като асоцииран продуцент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2014 в 16:10

Честито! Единственият журналист в BTV, който винаги съм харесвал и един от малкото кадърни журналисти въобще в нашия ефир! Дръж фронта, Венелине!

14.02 2014 в 23:59

Предлагаха ми и на мене, но ги отсвирих, понеже трябва да пиша много научни трудове. Отделно, имам адски много ангажиминти в клубовете за алтернативен секс. Просто не мога.

14.02 2014 в 23:42

Предлагаха ми и на мене, но ги отсвирих. Просто ми се налага да пиша адски много научни трудове по психиатрия, освен това съм много ангажиран в клубовете за алтернативен секс, когато колегите юнал лютфи и илияна йотова не могат да ме заместят.

14.02 2014 в 17:06

Росен Петров-новия кандидат за ББ.Страх да те хване какви полицаи сме отглеждали,но по-страшно е,че ги избираме.Ех,тъп народ,тъп.

14.02 2014 в 10:29

Честита награда за това, че оплю един достоен човек- Росем Петров!!! Ти не си достоен бъкгарин. Добре,че вече няма да те гледаме по Боковата тв. Сега вече може и колежката ти да се върне при теб!!

14.02 2014 в 09:51

Много симпатичен, жалко че работи в тази измислена телевизия. Време е и той да ходи в Нова :)

14.02 2014 в 09:45

Честито! Напълно логично повишение на професионално способен журналист със собствена гражданска позиция!

14.02 2014 в 05:17

Кауза било... OMG. Все си мисля че каузите са нещо благородно с което не се заработват пари за себе си.

13.02 2014 в 20:43

"Едно е да поднесеш на милион зрители новина по нормален, човешки начин, съвсем друго е да се занимаваш с хора, политика, мрънкания, документация..."

Да я поднесеш новината, която някой друг ти е написал - това не е журналистика, нарича се "говорител".
Както и да е, от всички, работили някога в БТВ - най-много харесвам него. Дано да му е на късмет. И да подобри значително нивото на новините, че след Орлов мост 2012 - ьТВ не ми е сред каналите, които гледам.
Все пак - желая му успех!

13.02 2014 в 20:36

Браво, Петков е професионалист и го заслужава ! Дано не се поддава много на внушения и рекет от разни съмнителни субекти, макар и да е неизбежно в тия среди !
 
X