Люба Ризова и Виктория Бехар се разделят с bTV, Валя Гиздарска поема новините

Мая Младенова 07 февруари 2014 в 15:31 9550 8

Люба Ризова

Снимка bTV

Люба Ризова

Директорът на новините на bTV Люба Ризова и дългогодишният им изпълнителен продуцент Виктория Бехар се разделят с медията, научи OFFNews. Новият главен редактор на „Актуални предавания” в bTV Media Group ще е Валя Гиздарска.

Информацията бе потвърдена малко по-късно и в прессъобщение на телевизията, в което се казва, че Ризова, Бехар и bTV Media Group са взели решение да се разделят, а дирекция "Новини и актуални предавания" ще е с нова структура от 10 февруари.

Мястото на Ризова ще заеме Валя Гиздарска, която ще отговаря за новините, публицистиката и спорта. Досега тя бе главен редактор на "Нека говорят" с Росен Петров, а преди това - на "Здравей, България" по Нова телевизия.

„Причините за решението да напусна bTV са лични. Винаги ще помагам на bTV и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир. В момента няма нито едно предаване под шапката на „Новини и актуални предавания на bTV, което да не е номер 1 в своя слот.  Убедена съм, че телевизията ще продължава да се гордее с най-добрия новинарски екип и благодаря на всички, с които заедно успяхме да го изградим”, заявява Люба Ризова в съобщението. В него пише още, че "мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех". Причините за раздялата не са коментирани.

Пред OFFNews Виктория Бехар каза, че решението да напусне е било лично нейно. "Прекалено много съм свързана с новините на тази телевизия - знаете, че аз съм тук от самото й начало. Затова не искам да коментирам подробности", допълни тя и отрече да отива да работи за конкурентна телевизия.

Виктория Бехар

Вестта за напускането на двете не е неочаквана. Тя идва само броени дни след като най-популярната българска телевизия се раздели с шефа си Вики Политова, а на нейно място международният собственик на медията Central European Media Enterprises назначи Павел Станчев - бивш изп. директор на Нова телевизия.

Люба Ризова оглавява новините на bTV още от самото й създаване през 2000 година. 

Преди седмица тя стана обект на недоволството на бившия си кадър Николай Бареков, който се оплака, че Ризова го e цензурира, като е забранила негово участие в bTV.

Напускането на Ризова и Бехар е поредното голямо сътресение в дирекция "Новини и актуални предавания" от лятото насам. Оттогава досега с медията внезапно се разделиха лицата на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев заедно с част от екипа на предаването, Дарина Сарелска (която стана директор на новините и актуалните предавания на Нова тв) и топрепортерът Миролюба Бенатова. Всички те споделиха, че им се е наложило да вземат трудно решение и остават с топли чувства към телевизията. Цолова и Николаев посочиха, че причината за раздялата "няма нищо общо с bTV".  

Малко преди 17,00 часа промените в ръководството на bTV бяха обявени на официалния сайт на телевизията. Ето какво се казва в съобщението:

От 10 февруари 2014 г. дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV и отдел „Спорт” ще се слеят под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”.

Валя Гиздарска е новият главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group. Назначаването й влиза в сила от 10 февруари 2014 г. Промяната е част от процеса по преструктуриране на дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV, която ще се случи след като досегашният директор Люба Ризова и главният редактор на „Новини и интернет новини” Виктория Бехар и ръководството на bTV Media Group взеха решение да се разделят.

Мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех.

Новият член на bTV Новините Валя Гиздарска има над 20-годишен опит в медиите. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и главен редактор на емблематични публицистични предавания в Нова телевизия. От 2009 г. е главен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови