Quantcast

Бареков защити Петров и нападна bTV заради "Шоуто на Слави"

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2014 в 20:12 15628 15

Преди няколко седмици Бареков имаше гостуване в "Шоуто на Слави".

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков публикува в личния си сайт отворено писмо до новото ръководство на "БТВ Медиа Груп", в което обвинява телевизията в "двоен морал", визирайки нейното отношение към Слави Трифонов.

Повод за него е разразилият се скандал в неделното предаването на Росен Петров "Нека говорят", в което водещият обяви, че става член на партията на Бареков и напуска телевизията. Ето и пълния текст на писмото:


Уважаеми колеги, надявам се, че вие ще съумеете да отговорите на въпросите, които днес обществото поставя към вас.

Кога новините на bTV демонстрират двоен морал? Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции? Защо не се разграничихте от вашия колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване? Кунева ваш кандидат ли беше или кандидат на Слави Трифонов? Защо позволихте дълги години ваши водещи да се крият зад полата на bTV, издигайки откровено политически лозунги и партийни кандидати? Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров, който заяви открито своите политически пристрастия, заставайки с очите и името си пред аудиторията?

Докога българските медии ще демонстрират двоен морал, а bTV като техен флагман ще раздава правосъдие срещу неудобните за статуквото нови политици? Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни? Когато затваряхте очи за очевидните партийни политически ангажименти на редици от вашите външни продукции и бяхте безкомпромисни, когато някои от вашите редици проявяваше смелостта да изкаже обратното мнение? Напомням, че за последните години от bTV напуснаха или бяха освободени, заради несъгласие с редакционната политика на телевизията десетки ярки публицисти и репортери. И това са хора, чиито оценки за обществения и политически живот в повечето случаи не съвпадат с моите оценки.

Идва времето на новите лидери в политиката. Дали медиите и в частност bTV са готови адекватно да отговорят на това предизвикателство?
 
Николай Бареков, лидер на ПП "България без цензура"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 10:12

Патардията е за едно много просто нещо - Слави е в бкп кланчето на Гоце, а Росен и Баречката в бкп клана на Сергейчо. Всички знаем ,че тези кланове на тази престъпна партия са във война от няколко години. А кучетата видно показаха кой от кой цоцка, защото господарите им казаха да се разлаят - явно конфликта отива към финална фаза. Ще бъде интересна година;)

11.02 2014 в 08:05

Професор Бакалски:Бате ти рапоня отдавна е изтикан в 10=та глуха. Стига си плашил гаргите снего. Целта на новите медийни звезди е да го заменят. И като него да имитират "опозиция", а всъщност да служат на партията столетница продажница .

11.02 2014 в 03:17

Щом и Росен Петров влезе в играта, с Баце Рапоня е свършено. Ще бъде изтикан в Шеста глуха, където обаче го чака Сретан.

11.02 2014 в 00:29

Бах' маа' му..." Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров..." А защо btv не можа да оцени по достойнство откритото и честно лице на своя водещ Р.П.- е това е въпросът.!?!?

10.02 2014 в 23:55

Цвърчат, цвърчат мишките.

10.02 2014 в 23:53

Бареков е марионетка в нечии ръце, пълни с мръстни пари! Но е прав за bTV. Тя ще си остане поръчкова телевизия служеща послушно на олигарси като Цеко Минев.

10.02 2014 в 21:00

МЕДИЙНОТО ИЗЦЕПВАНЕ НА К,ВАТА БАРЕКОВ НЯМА ЛИ ДА ИМАТ КРАЙ!БОЖЕ,КАКВА КАША ЩЕ СТАВА,ОЩЕ ПО ГАДНА!

10.02 2014 в 21:00

Са ше види Боце Рапоня къде зимуват раците. Росен ще го разкатае Двамата с Бареков ще го довършат. Време беше да му приседне. Много се ояде.

10.02 2014 в 20:55

Какво друго да каже за поръчковото си интервю ?
Росенчо и без това си отиваше, най малкото че само се мазнеше на гостите и никакви съществени въпроси не задаваше.
Кеворкян, с който евентуално би трябвало да се конкурира, е в пъти , в няколко класи над него , да не гвороим че нищо на росенчо не му се разбира от дефектния нос, който дано се оправи разбира се.

Та, щом ще се маха росенчо , то нека да е със шоу... със "цирк дьо барек"

жалка работа...

10.02 2014 в 20:52

Обръчът се затяга. Свършено с Тиквоча. Бареков и Росен Петров са му зели мярката.