Бареков: ТV7 ни дължи милиони, бъдещето й е под въпрос

OFFNews 27 юни 2014 в 11:10 22181 14

Николай Бареков

Потърсихме Николай Бареков - основен акционер в "Ноу фрейм медия България" АД, която поиска от съда да обяви в несъстоятелност.

- Г-н Барeков, защо "Ноу фрейм медия България" поиска от съда да обяви в несъстоятелност TV7?

- Вероятно ситуацията се налага от дълговете, които телевизията е натрупала към компанията. Това е решение на мениджмънта. Аз все още съм собственик на акциите, макар че не управлявам оперативно тази компания. Това, което знам и чувам е, че дълговете са много сериозни и са към различни фирми, най-вече подизпълнители и продуцентски къщи. Знаете, че "Ноу фрейм" беше основната компания, с която работеше TV7. През последните години всички големи продукции се реализираха съвместно с тази компания. "Ноу фрейм" реализира и моя проект "България без цензура" през последния му сезон.

- В какъв размер са  дълговете на телевизията към "Ноу фрейм"?

- Не мога да кажа подробности, не искам да изпреварвам мениджмънта. Но става въпрос за няколко милиона лева. На тези времена това са много пари. Това означава, че продукцията "България без цензура" съм си я платил аз от джоба си.

- С какви средства?

- Със средства, които съм имал от компанията тогава, как с какви? Тя тази компания съществува.

- Да разбираме ли, че всички предавания на "Ноу фрейм" повече няма да са в програмата на ТV7?

- Да. Най-важното, което трябва да знаете е, че е под въпрос телевизията. Вие за "Ноу фрейм" не се тревожете. Тя ще си намери работа и по други телевизии. Но изключително сериозен е въпросът с телевизията, тя е с блокирани сметки. По принцип и до момента не се плащаше редовно, а с голямо забавяне.

- Към външните фирми ли имате предвид?

- Да. Едно нещо ще Ви кажа. Когато аз бях изп. директор на телевизията, нямаше нито една неплатена сметка и дълговете бяха минимални. Отдавам го на това, че бях много добър мениджър.

- От колко време се натрупват тези дългове?

- От година и половина. 

- Този иск говори за разрив в отношенията Ви с г-н Цветан Василев.

- Какви отношения? Г-н Василев няма нищо общо с телевизията. Аз съм учуден, че пишете с такава лекота глупости. Кога е бил той в мениджмънта или в собствеността на телевизията? Тя е собственост на "Алегро Кепитал". Искът на "Ноу фрейм" не е към г-н Василев, а е към TV7 EAД и компанията зад нея - "Алегро Кепитал". Това е огромен инвестиционен фонд, базиран във Великобритания. Не знам, г-н Василев се е объркал по някакъв начин оня ден по bTV, като е казал, че е финансирал старта ми. Това вероятно е временен момент на затъмнение на паметта му. Или просто буквално този човек е под психическа преса в момента.

- И все пак, какво са отношенията Ви към момента?

- Моите отношения с Василев и с Пеевски са нулеви. Делян Пеевски е мой политически враг. Аз съм определил, че неговата партия е опонент номер едно на моята партия и целта ми е да го изкарам от властта. Към г-н Василев имам абсолютно неутрално отношение. Желая му успех и се надявам проверката на прокуратурата в трезора на КТБ да бъде благоприятна за него и да не се окаже, че той като акционер е източвал банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!